Hava Durumu

Akhisarspor örnekliği

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 08:03

Akhisarspor bir kefeye Fenerbahçe bir kefeye hangisi ağır basar? Biri dünkü takım, diğeri yüzyılı aşmış yıldız takım! Ne var ki Fenerbahçe'de bozgun var; yarım yüzyılın en kötü günlerini yaşıyor.
Fener küme düşer mi? Futbol takımını yönetmek holding yönetmeye benzer mi?


Akhisarlı bir yakınıma sordum; "Nedir başarının sırrı?" Tek cevap verdi; yönetim, hatta bir isim söyledi o devam ettiği sürece korkma Akhisar'a bir şey olmaz!
Bu görüşmemiz 2 veya 3 yıl olmuştur; hadiseler onu doğruladı; kötü giderken Aslan'ı devirdi, ligdeki istikrarlı duruşunu sürdüreceğini söyledi adeta.

Top bu yuvarlak; ne zaman nerede duracağı, nereye çarpacağı belli olmaz; kâh olur direkten döner, kâh olur kalecinin elinden kayar gol olur. Risk ve belirsizlik; bu yönüyle biraz hayata benziyor!

 Bir spor yorumcusu bunun için futbolu sevdiğini söylemişti; biraz sonrasının ne olacağını bilmiyorsunuz, tıpkı hayat gibi! Futbol bu pencereden bakıldığında futboldan öte bir şey, daha doğrusu her şey başka bir şey; bakış, görüş ve yorum meselesi...

Nedir Akhisarspor'un başarı sırrı? En başta yönetim disiplini, az imkanlarla çok şey yapma becerisi, sadelik, şımarmamaları.

Çok futbolcunun adeta geri dönüşümünü sağladılar, bundan iyi de gelir elde ettiler. Yıldız peşinde koşmadılar, kiminin yıldızının parlamasına sağladılar. Takımın borcu yok ne futbolcuya ne başka yere.

 Onu başarı yapan prensiplerden sapmadığı müddetçe ve bunu kurumsallaştırdığı sürece Akhisar hep ligde var olacak, Anadolu ruhuyla Anadolu'ya ilham olacaktır, zeytin ağacı gibi bereketle varlığını sürdürecektir

 Bursaspor Akhisar'ı okuma lütfunda bulundu mu acaba?

 Holding sahibi biri Akhisarspor'un başına geçse muhtemelen yüksek ücretli transfer yapar, biraz başarı da sağlar, sonra saman alevi gibi söner gider!

Sadeliğin var ediciliği ve önce yerellik, sahici prensipler; futbol ve başka alanlarda da geçerli başarı anahtarı.

 Yerel üretime ve tüketime önem versek, kanaat ve iktisadın sadeliğinde sahici davranışlar sergileseydik ekonomik kriz bizi bu kadar etkiler miydi? ABD'nin dolar çalımını geri çevirir, hatta gol bile atardık!

Top yuvarlak da dolar değil!

Ülkemiz, dünya ülkeleri siyasi liginde biraz Akhisarspor'a benziyor sanki.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.