Hava Durumu

Şubat'ı değerli kılanlarımız

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 06:00

'Madem ölüm tek bir defa olacak o da Rabbimiz için olsun.'

'Öldüğümüzde çalgı çelenk istemeyiz. Sevdamızla bizi kabrimize götürün.'

'Davamızın sevdasıyla. Vatan aşkımızla. Allah'ın dini yücelsin yeter ki!'
 

Ne mutlu emaneti böyle teslim edebilene.
Sultan Abdülhamit olabilmek, Esad Erbili, Malcolm X, Hasan El Benna, Abbas Musavi, Metin Yüksel ve birçok ismini zikredemediklerimizin yanında her biri adına ismini zikretmek istediğim Mücahit Erbakan Hoca.
Ne mutlu şubatta aramızdan ayrılıp Rabbine kavuşanlara, ne mutlu Allah'a yaraşır kul olanlara. İsmini bilemediğimiz zikredemediğimiz emaneti en güzel teslim edenlere müjdeler olsun.
Müjdeler olsun sözünde duranlara.. 
Bölgesel liderlerden evrensel liderlere kadar saydığımız birçok isme, şubatta sözünde duranların yenileri eklenmiş.

Onlara da müjdeler olsun ecdatlarının yolundan gidiyorlar.
Elbette zaman meftunu bizler için var.

Her günün, ayın ve tüm zamanın sahibi her şeyi kuşatan ve yaratan Rabbimizdir. Her çağda yitirdiklerimize selam olsun. Metin Yüksel'in dediği gibi, 'Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara.'
En azından hepsinin adına ismini zikir ettiklerimizden bazı örnekler verelim müsaadeyle.
 

Sultan Abdülhamit Han, Siyonist zihniyetin en büyük düşmanıydı. Dünyada ifsad için atılan adımlara karşı organizasyonlar kurdu. İngilizlerin günümüzde bile başına bela olan IRA'yı, Çin'de hâlâ devam eden kung fu yapan tapınakçıları, Mısır'da ihvanı Müslim çalışmalarını ve tüm dünyayı çıkmazdan kurtaracak nice planları hâlâ günümüzde hayatta. Allah ondan razı olsun.
 

Esad Erbili Hoca efendi, birçok Allah dostu gibi yazdığı şiirler ve yaptığı çalışmalarla karanlıkta olanlara, çağlara ışık olması engellenmek için infaz kararı verilmişti. Yaşının ilerlemiş olması infazı ortadan kaldırıyordu. Ancak şer güçler hastanede kendisini zehirlemek suretiyle hoca efendinin şehadeti gerçekleşiyordu. Hâlâ zatlarından ve eserlerinden faydalanıyoruz.

Malcolm X,  hapiste Müslüman oldu. Eliah Muhammet'le tanışarak İslam'ı seçti ve kardeş olduk. Hayatındaki en önemli değişiklik saydığı İslam dininin vazifelerinden Hac ibadetini gerçekleştirmek için gittiğinde, Hac farizasını yaptığı zaman farklı ırklardan ve renklerden insanlarla birlikte aynı Allah'a secde etmenin kıymetini anladı ve ırkçılığın İslam dışı olduğunu fark etti. Bunu Amerika'ya taşıdı. Amerika'da çok büyük kitleleri peşi sıra sürükleyen Malcolm, ABD rejimi için tehlikeli (!) olmaya başladığını düşünenler vardı. 21 Şubat 1965'te suikastçıların kurşunlarına hedef olarak şehit edilir. Şehit edileli 50 yılı aşmasına rağmen hâlâ tüm dünya Müslümanlarına örnek bir ölüm kendisine nasip olduğu için imrenilen, sevilen bir mücadeleci olarak anılmakta.

Metin Yüksel.. "şahadet bir çağrıdır nesiller ve çağlara" diyen şehit! 23 Şubat 1979 şahadet tarihi. Molla Sadrettin Yüksel'in Hoca'nın oğlu olan Metin Yüksel, ülkemizde genç yaşına rağmen İslami hareket içinde şuuru, uyanıklığı ve aktivitesiyle tanınıyordu. Yurdun dört bir yanında zalimlere ve işbirlikçilerine karşı amansız bir mücadele içindeydi. 23 Şubat 1979 Cuma günü Cuma namazı çıkışında yaşam alanları daralan kavmiyetçiler tarafından hunharca katledildi. Şehit edildiğinde 20 yaşındaydı. Babasının kıldırdığı cenaze namazında 'Ya Rabbim bu kurban sana kabul et' sözü ise çok manalar içeriyordu. Erkek kardeşlerinden Müfid Yüksel Bey ile tanışmamız nasip oldu.

İskilipli Atıf Hoca. Sudan bahanelerle hayatlarına son verilen şehitlere en güzel örneklerden birisidir Atıf Hoca. Şapka hadisesiyle alakadar oldukları iddia edilen 44 masum ve mazlum insan, Kel Ali'nin riyasetindeki mahkemenin önüne çıktılar. Müdafaa sırası kendisine gelince de 'Savunmaya gerek yoktur' dedi. Atıf hoca, mahkemedeki son duruşmasından önceki akşam arkadaşlarının ısrarıyla kısa bir müdafaa yazdı. Fakat sabah bu müdafaayı yırtması üzerine şaşıran arkadaşlarına cevabı: 'Rüyamda Resulullah'ı gördüm. Bana: Atıf bize kavuşmak istemiyorsun da müdafaa yazmakla mı uğraşıyorsun buyurdu' olmuştu. Hoca mahkemede müdafaa yapmadı. Savcının üç yıl kürek cezası talebine rağmen mahkemenin kararı 'idam' oldu. Ve Atıf hoca 4 Şubat 1926'da idam edildi.

Son sözü ise şöyleydi: "Zalim ve kâfirlerle elbette mahşer günü hesaplaşacağız."

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan. Bazı liderler bölgesel bazıları ise evrenseldir. Tüm bölgesel liderlere hakkını veren evrensel liderler ancak aramızdan ayrıldığında kıymetleri fark edilebilir. İşte aynı Sultan Abdülhamit Han gibi Prof. Dr. Necmettin Erbakan'da bir evrensel liderdi. Yaşadığı çağda ve sonraki çağlarda çalışmalarıyla attığı adımlarla insanlığa hizmet edilmeye devam ediyor. Öyle bir lider ki isminin önüne yazmak istediklerimizi soracak olsak kitaplar dolusu sıfat oluşur. Kendisine bu konu sorulduğunda 'ne olarak anılmak isterdiniz' sorusuna yanıtı hedefini gösteriyordu. 'Ben deniz malıyla ve canıyla cihad eden bir kimse olarak anılmak isterim' cevabını veriyordu. Hayatta iken gösterdiği '2. Yalta Toplantısı ve Yeni bir dünya' hedefi ise projelendirdiklerinin içerisinde bir miras gibi hayata geçirileceğinin ifadesiydi. Sanki bu vasiyetiydi.

Erbakan hocanın konuşmalarını videolarını izleyip de rahmet okuyan o kadar çok insan var ki!

Allah yollarından gitmeyi nasip etsin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.