Hava Durumu

"Önce nitelik" ses getirecek

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 07:00

Küresel yarışta öne geçmedikçe iddiaların hakim olması beklenemez. "Önce Nitelik" temel sloganı ASRİAD'ın ve tüm mensuplarının hayata bakışını ifade etmekte. Bu doğrultuda nitelikli iş, nitelikli insan ve nitelikli ekonomi tezini gündemde tutmak ve tüm insanlar için memnun olacakları bir ekonomik ve sosyal hayat üretmek ASRİAD için temel hedeflerden.

Peki "öncelikle nitelik" diyen ASRİAD'ın önceliği nedir? 

"Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon, patent, faydalı model ve dijital ekonominin getirdiği tüm yenilikler ASRİAD için öncelikli konulardır."

ASRİAD'ı tercih sebebi ne olmalıdır? 

"Bize inananlardan beklenen, sadece bu iddianın sahibi olma konusunda niyetli, gayretli ve bilinçli olmaktır. İslam coğrafyası, eninde sonunda kendi inanç sistemine göre bir hayat düzenini talep edecek ve hayatına taşıyacaktır. Bu ulvi amacın gerçekleşmesi için bugünden sorumluluk hissetmek ve bu süreçte göreve gönüllü olarak katılmak çok kıymetli bir tercih anlamına gelmektedir."

ASRİAD Bursa Şube Başkanı Mehmet Karakoyun ile görüştük.

Genel merkez toplantısı sonrası yayınlanan sonuç bildirisinde neler vardı, Bursa'ya yansımaları Bursa'dan dünyaya yansımaları nelerdi, neler olacaktı acaba? Mehmet Karakoyun sorularımıza cevap verdi.
Yapılan çalışma "İş Geliştirme Çalıştayı" isminde. 

İki gün devam eden çalıştaya tüm şubeler iştirak etmiş. Şubelerin yaptığı örnek çalışmaların katılımcılar ile paylaşıldığını öğrendim. Türkiye de ASRİAD yapılanmasına hızla devam ediliyor.

Yurt dışı temsilcilik çalışmalarına da devam ediliyor. ASRİAD hızla büyürken "önce nitelik" düsturu ile hareket ediyor.

Peki yapılan büyük toplantı sonrası ne gibi adımlar atılacaktı?

ASRİAD Bursa Şubesi oldukça tecrübeli bir ekibe sahip. Daha önce çeşitli SİAD'larda görev yapmış tecrübeli isimleri bünyesinde tutan yönetim, gençlerin çalışmalarına bir ayrı önem veriyor. Bursa da Genç ASRİAD yapısı da oldukça aktif. Hem ana yönetim, hem de gençler her hafta yaptıkları toplantılarıyla Bursa'mıza, ülkemize değer katmaya gayret ediyorlar.

Yıllık planlanan kamplar ile de Bursa ekonomisine değer katılması hedefleniyor. Bu yıl Yalova Termal'de bir araya gelmiş Bursa kadrosu.

İş insanları olarak ASRİAD Bursa öncelikle Bursa kadrosunu genişletme çalışmaları devam ederken şehirlerarası dostluk çalışmaları da var. Önümüzdeki günlerde Konya, Bursa'ya misafir olacak. Bu ve benzeri çalışmalarla ASRİAD ailesinin kendi arasında ticaret hacminin % 60'ı aşması planlanmış.


 "EXPORT 2020 projemiz var." 
Karakoyun: "Bu projede 500 yurt dışından, 200 yurt içinden iş insanı bir araya getirilecek. Yurt dışından katılımcılar ürün alıcı Türkiye'den katılımcılar satıcı olarak seçilip ticari bir çalışma yapılacak. Yurt dışı projesi olarak da tüm dünya ile her yıl 1 Milyar dolar ticaret hacmi hedeflendi. Bu hedefin 800 Milyon doları an itibarıyla gerçekleşmiş durumda".

Bursa Şube Başkanı Mehmet Karakoyun, "ASRİAD üye çalışmalarında ihracat firmalarını bünyemize kazandırmaya çalışacağız, ASRİAD'ın sesinin gür çıkmasını sağlayacağız" dedi.

ASRİAD başarılı bir çalıştay sonrası Bursa olarak düğmeye basmış çalışmaları başlatmış, ülkemize değer katacağını düşündüğümüz çıktıkları yolda kendilerine başarılar efendim.


**
Bursa'da ayrılık var. Başarılı çalışmalarını takdir ettiğim kadim dostum Erkut Öneş müdürüm bu gün itibarıyla İstanbul'da yeni görevine başladı. Kendisini tanıdığım için mutlu oldum. Bursa Aile Sosyal Hizmetler Müdürü olarak yaptığı görev süresince mesai saati hesabı yapmadan yürüttüğü çalışmalarında gayretli ve başarılı olduğunu düşünüyorum. İstanbul'daki görevinde de muvaffakiyetler diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.