Hava Durumu

Matlı büyük düşünüyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2019 06:50

'Konuşmaya başlayınca problemler bitiyor'

'Şehrin değerlerini işleyerek hareket edilmeli'

'Bursa'nın değerlerinin kaybedilmesi bizi üzer'

'Eksiklerde hepimizin suçu vardır'

'Aynaya bakarak konuşmayı seviyorum'

'Bizim toplumumuz görme akıllı'

'Bursa ile derdim var'

'Koltuğa talip olmam, ancak şehrimizle derdi olmayanın ensesindeyim'

'Şehrimize değer katmak adına konuşmak isteyenlerdenim'

'Derdi olmayanla derdim olur'

'Siyasilerin bahçesine girmem'

'Takım çalışmasından yanayım'

Gibi başlıklar halindeki konulardan bahsetti Özer Matlı.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda 1995-1999 yılları arasında Meclis Başkan Yardımcılığı, 1999-2005 yılları arasında Meclis Üyeliği ve 2005-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı hizmetleri olmuş Sayın Matlı'nın.

2013'ten günümüze dek Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ediyor. 2018'de yapılan genel kurulda seçildiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği halen sürüyor.

Perşembe günü Bursa Hayat Gazetesi olarak konuk olduk Sayın Özer Matlı'ya. Nezaket çerçevesinde bir ziyaret oldu. Halkın içerisinden geldiğini, fakir bir dedenin torunları olduğunu, Karacabey'in tarım ürünleriyle ekonomilerinin büyüyerek bu günlere geldiklerini öğrendim Matlı ailesinin.

Özer Matlı ile tarımdan, üniversiteden, çevrecilikten, trafikten, Bursa'nın markalarından, sosyal sorumluluklardan, ekonomi ve birçok konuyla birlikte Bursa iş dünyasının geleceğini konuştuk.

Soru hakkımı, Ziraat Odaları, sosyal sorumluluk projeleri ile tarım kredilerinden yana kullandım.

Ziraat Odası tarım ürünlerinin başlangıcında çok önemli çünkü. Eğer gömleğin düğmeleri yanlış iliklenirse tüm düğmeler yanlış, doğru iliklenirse tümü doğru iliklenmeye devam edilir.

Sosyal sorumluluk projeleri dahilinde dağ ilçelerimiz başta olmakla beraber çeşitli çalışmaları olduğundan bahsetti Özer Matlı. Bursalı diğer illerde okuyan 105 üniversite öğrencisine Bursa Ticaret Borsası yönetimi olarak burs sağlandığını öğrendim.

Tarım kredilerinin daha isabetli kullanılabileceğini aslında bir araya gelerek konuşarak daha hızlı mesafe alınabileceğini belirtti Özer Matlı. Tek kuruşun zayi edilmesine razı olmadıklarını anladım. 'Çünkü Bursa her varlığıyla birlikte aynı zamanda önemli bir tarım şehridir' demesinden.     

Özer Matlı'ya yaptığımız ziyarette gerçekten dobra konuştu. Konu başlıkları neredeyse hepsi ayrı birer makale olacak cinsten. Kendisine de böyle olduğunu belirttim. Şehre değer katma niyetinde olduğunu hissettim. En son Süleyman Turunç müdürümün sorusundan sonra Özer Matlı iş dünyasının Bursa'daki en tepesinde hizmet etmeye gönüllü olduğunu üstü kapalı da olsa saklamadı. Özer Matlı'nın mesaj içeren konu başlıkları belli ki iş dünyasında daha oldukça konuşulacak.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.