Hava Durumu

İBB'den Bursa'ya 'kıyak' sipariş

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 06:50

Hem de ne kıyak!

Geçen ay bir yazımız olmuştu. 'İstanbul'da bir boğaz harbi' idi başlığımız.

'Yedi Tepeli Şehir'de Büyükşehir Belediye başkanlığının el değiştirmesinin ardından, bazı fon ve kredilerin yeni Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun kullanımına sunulacağından bahsetmiştim.

 (http://www.bursahayat.com.tr/yazarlar/hasan-karabulut-82/istanbul-da-bir-bogaz-harbi-4006.html)

Tam olarak şunu demiştik: "Şöyle ki! Kıbrıs'ta yapılan evet-hayır referandumundan sonra Avrupa ülkeleri birçok fonu Kıbrıs'a aktardı. Referandumda Lefkoşa milletvekili olan M Ali Talat sonradan Kıbrıs'ta cumhurbaşkanı oldu. "AB fonları onun döneminde Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı." 2010 yılına kadar cumhurbaşkanlığı yaptı, sonra seçimi kaybeden Talat, görevi Derviş Eroğlu'na devretti. "Görev süresinde AB fonları Talat'ın kullanımına sunulmuştu."Şimdilerde, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu büyükşehir belediye başkanı seçildi. İmamoğlu'nun seçimleri kazanmasının ardından aynı Kıbrıs'ta olduğu gibi büyük ödeneklerin İmamoğlu'nun himayesine verilmesi söz konusu olabilir. Bu ise örneğini verdiğimiz Talat gibi Ekrem İmamoğlu'nun farklı makamlara gelmesine-getirilmesine neden olabilir!'

Aradan çok geçmedi, bir ay gibi kısa bir zaman sonra, Sayın İmamoğlu'na Avrupa'dan ödenek sağlandığını duydum. İmamoğlu'nun başarılı olmasını sağlamak isteyen taraflardan İBB'ye bir imkan sağlandı da diyebiliriz.

Sayın İmamoğlu'nun muhasebecisi değiliz, nereye harcayacağına biz karar veremeyiz tabi ki.

Ekrem İmamoğlu da sunulan imkanı sanırım çar-çur etmeden hizmette kullanmaya karar verdi ve toplu taşıma araçlarına yatırım için kolları sıvadı.

Bu karar ise, Bursa'da İran ortaklığı ile imalat yapan bir otobüs firmasına yaradı.

Numune otobüs ve metrobüslerin üretimi yapıldı bile.

Yapılacak araçlardan firma yaklaşık 300 milyon TL yani eski parayla 300 trilyon kazanacak. (Kazanabilecekleri rakamın bilgisini sektördeki kişilerden aldım!)

İnegöl'de imalat yapan bir firmanın bu işi yapıyor olmasını Bursa ekonomisi açısından olumlu buluyorum. İnsanlar adı konulmamış bir kriz ortamında belki de fazla mesai yapacaklar. Bir otobüste 5 binden fazla parça olduğunu öğrendim. Yedek parça üretenler de bu işten yararlanacaklar. Fabrikanın servisçisi, yemekçisi kısacası hepsi kazanacak.

Yurt içi ve dışına, Duşanbe-Çorum-Bursa gibi çeşitli belediyelere üretim yapan firmada, bu günlerde İBB'ye yapılacak araçlar için geri sayım başladı. Onaylanan araçlardan 300 adet otobüs ve 50 adet metrobüs siparişi geçildi bile! Firmada imalata başlandığını duydum.

Merkezi İstanbul'da, imalatı ise İnegöl'de bulunan firma ile geçmiş dönemlerde Recep Altepe de ilgilenmişti.

Bahsedilen kazanç rakamı dudak uçuklatacak cinsten!..  

Altı çeşit otobüs ve 300 yolcu kapasiteli yerli metrobüs imalatını bünyesinde bulunduran AKIA firması, İBB'ye yapacağı imalat ile Bursamızın gururu olacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.