Hava Durumu

'Her yıl 100 milyar dolar bütçe hazır'

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 07:30

Şaka olmadığını konuşurken gözlerinden okudum.

"Bizler Milli Görüşçüler olarak, Yeniden Refah Partisi olarak 'siyasete zarafet' getireceğiz. En önemli düsturumuz ise kökeni, görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun 7 milyar insana şefkat ve merhametle yaklaşmak."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan il başkanları toplantısında konuşmasıyla gündemi değerlendirdi.

Sıcak gündemi ele alan Erbakan, sigaradan ekonomiye, eğitimden elektriğe, dededen toruna kadar bir değerlendirme yaptı.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın sigara çıkışına "Evet sigara dediğiniz gibi kanser yapıyor, dinen de sakıncalı durumları söz konusu, ancak, açlık sınırı altında bırakılan asgari ücretli, yoksulluk sınırı altında bırakılan memurumuz, faturalarını ödeyemez hale getirilen halkımız, bir otobüs binme ücretini dahi hesaplamak zorunda bırakılan, torununun cemiyetinde bir küçük altın alamayan emeklimiz, bütün bu sebeplerden dolayı yaşadığı stresten dolayı kanser oluyor. Sizler ülkeyi yönetenler olarak sigarayla yaptığınız mücadelenin en asgarisini ülkemin insanlarının refahı için yapsaydınız olmaz mıydı? Zira yoksulluk ve açlık da insanlarımızı kanser yapıyor" şeklinde sözlerle ifade etti.

Özellikle eğitim sistemini ele alan Erbakan, hem öğrenciler hem de öğretmenlere büyük önem verdiklerini belirttiği konuşmasında, " Yeniden Büyük Türkiye hedefine ancak kaliteli nesillerle ulaşılabilir. Eğitimimizde gelişmiş ülkelerin standartlarındaki lise eğitimi tüm devlet liselerimizde yaygınlaştırılacaktır. Değil üniversite, lise mezunlarımızın diploması dünyada geçerli hale getirilecektir. Bu eğitim sistemi de, kaliteli maddi-manevi tatmine ulaşmış öğretmenlerle olur. Bizim dönemimizde bu kutsal görevi yapacak öğretmenlerimiz doktora seviyesinde eğitim alarak görevlerine başlayacaklar. Aynı zamanda öğretmenlerimizin aldıkları maaş, olması gereken seviyeye yükseltilecektir. Yeni nesili yetiştirecek olan öğretmenlerimiz milletvekillerimizden çok daha önemli bir görevdedirler, alacakları ücrette en az milletvekillerimizin maaşı seviyesinde olacaktır.

Üniversitelerimizin verdiği diplomalar bu güne kadar Avrupa ve ABD'de geçersizdi, artık günümüzde ülkemizde de geçersiz duruma geldi. Üniversite mezunu lisansını yapmış bir gencimiz işverenin masasına diplomasını koyması yeterli olmuyor ya ne gerekiyor, herkes bir dayın amcan var mı diye soruyor.

İki yüz üniversitemizden bir tanesi bile dünya sıralamasında ilk beş yüze giremiyorsa üniversitelerimizin durumu vahim demektir.  Biz üniversite kampus sayısıyla rekor kıran değil eğitim kalitesiyle buluşlarıyla, elde ettikleri başarılarla ses getiren, rekor kıran olacağız. Gençlerimize verilen burs kredisi ile okulu bitirdiğinde 50 bin TL borçlu yapıyor. Bir o kadar da evlenmek için harcaması gereken gençlerimiz hayata 100 bin TL borçla başlıyor. Biz bursumuzu arttırıp, geri istemeyip, evlenecek olana da 50 bin TL evlilik yardımı yapacağız.  Yeniden Refah Partisi iktidarında ülkemizin diploması da parası da bu gün olduğu gibi geçersiz olmayacaktır." sözleriyle ekonomiye de değinen Dr. Fatih Erbakan şöyle devam etti: "Halkımıza verdiğimiz maaş yoksulluk sınırının üzerinde olacaktır. Nasıl mı yapacağız? Yahu Milli Görüş bunu 54. Hükümette yaptı, aynısını yapacağız, biz Milli Görüşüz. İlk geldiğimizde vatandaşımıza yüzde elli zamla başlayacağız. Bizim iktidarımızda asgari ücretten vergi alınmayacak. Böylelikle işçimizin de iş verenimizin de yüzü gülecek. Çalışkan halkımızın parası kartopu gibi cebinde erimeyecek. Verilen zam daha evine gitmeden vatandaşımızın cebinde kartopu gibi eriyor, dolayısıyla siz zam falan yapmıyorsunuz. Borç faiz ekonomisi bizim iktidarımızda yerini üretim ve istihdam ekonomisiyle yer değiştirecektir. Borçlanma genel müdürlüğü yerine Milli kaynaklar genel müdürlüğünü kuracağız."

Erbakan, Yeniden Refah Partisi iktidarında 100 milyar dolar bütçesinin hazır olduğunu belirtti. Ayrıca her yıl bu miktarın hazırlanacağını söyledi. "Bu adımları atmak bedel ödemeyi gerektirir. Bedel ödemeyi göze alamayanlar oturdukları yeri kaybetmekten korkanlar bahsettiğimiz adımları atamazlar"dedi. Bu adımların nasıl atılacağını da ifade etti:

"Ancak güç ve kudret sahibi ABD değil cenabı Allah'tır düsturuna inananlar bu adımları gözünü bile kırpmadan atarlar Allah'ın yardımıyla da hiç bir zarar görmezler.

Kıbrıs Barış Harekatı bunun en güzel örneğidir. ABD harekata karşı çıkıp ambargo uygulayınca Erbakan Hoca İncirlik üssünü kapatıverdi. Bunu ancak Milli Görüş başarabilir. Zalimlerle taşeronlarıyla terör örgütleriyle mücadele böyle yapılır. Milletimizin yüzü geçen elli yıl göstermiştir ki sadece ve sadece Milli Görüş ile gülmüştür. Yeniden Refah Partisi olarak geleceğiz ve atılması gereken adımları kaldığımız yerden devam edeceğiz."

Siyasete nezaket ve zarafet katmak için yola koyulan Milli Görüş'ün tek temsilcisi Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan'ın, genç yaşına rağmen siyasetin kodamanlarına yaptığı konuşmayla önemli bir ders verdiği aşikar görünüyor. 

Bu etkileyici üslubunun ve projelerinin halkta karşılık bulacağına inanıyorum.

**

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.

Aynı zamanda Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın doğum günü de olan 29 Ekim cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetimizi önde gelen komutanlar, evladının yerine mermiyi saran analar, taşıyamayacağı kadar ağır yükün altına giren Mehmetçikler ve isimsiz kahramanların imanla inançla kurmuş olduğunu unutmayalım. Gazilerimiz ve şehitlerimizi saygıyla yad edelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.