Hava Durumu

Çıkarma emrini kim verdi- 3

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 06:30

Tarihe şahitlik edecek yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Çıkarma emrini veren Karaoğlan Ecevit miydi?

Yoksa Mücahit Erbakan Hoca mıydı?

Erbakan'ın anlatımıyla olay şöyle cereyan ediyordu.

'Kıbrıs Barış Harekatı emrini verdiğimiz zaman, Allah'a şükürler olsun bizim askeri kuvvetlerimiz beş günlük noktaya üç günde ulaştılar. Şimdi tabii efendim bu olayın çok önemli kısmı da budur. Harekatın başladığı ve o gün daha hemen akşamleyin  Sisco (ABD Dışişleri Bakan (Kissenger) Yardımcısı), harekat başlarken hemen doğruca havaalanına koşup Atina'ya gitmişti. Orada bir muhatap bulamamış akşamüzeri tekrar Türkiye'ye dönmüş gelmişti. Dönünce tabii Ecevit ile görüşmüştü. O gün de  Birleşmiş Milletler karar almış saat 5'te  ateşkes olacak diye. Şimdi Sisko da o karara dayanarak ve Amerikan emirlerini bildirerek 'Ateşi kesin, olduğunuz yerde durun, daha ileriye gitmeyin' diyerek Ecevit'i sıkıştırmış.'

İşte dostlar Necmettin Erbakan Hoca'nın ağzından çıkartma böyle başlamış ve devam etmiş.

Çıkartma yapılacakken meşhur 6. Filo Ege Denizinde 'vururuz,' Rusya 'saldırırız' diyorlardı.

Batı, 'Bir damla yakıt vermeyiz' diyor.

O esnada Kaddafi'den 'yakıt benden' açıklaması geliyor.

Bir de Erbakan Hoca Hava Kuvvetlerinde 200 pilot ile şöyle bir konuşma yapıyor ve tarih şahit oluyordu.

Yaptığı maneviyat dolu veciz konuşmasından sonra, 'Aranızda 6. Filoya kamikaze uçuşu ile bacasından içeri dalacak 3 tane gönüllü var mı?' sorusuna 200 kişi birden bir adım öne çıkarak net bir cevap veriyordu.

Merhum Semih Sancar Paşa ise 'Efendim buna gerek var mıydı zaten yiğitlerimiz buna hazırlar' demesine istinaden Erbakan Hoca, '6. Filoyu vurmaya gerek yok paşam, sadece bizim kararlılığımızı bilsinler diye bu soru gerekliydi, şimdi bunun istihbaratı onlara ulaşacaktır' diyordu.

26 Ocak 1699 Karlofça Anlaşması'ndan sonra Türklerin elde ettiği tek toprak parçası olan Yeşil Ada'nın, Kıbrıs çıkartmasının emrini Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca veriyordu.

Tabi ki O günlerde verilen büyük mücadelenin canlı tanığı Rauf Denktaş'ın da sözleri bizler için büyük önem taşımakta.

Bakalım sayın Denktaş ne demişti?

Yıllar sonra başbakan olduğunda 1996 yılında ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapan Necmettin Erbakan'ı devlet töreniyle karşılayan Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bu törende 'gerçek Kıbrıs fatihinin Necmettin Erbakan Hoca' olduğunu ifade etti.

Videosu hala internette ulaşıma açık!

( https://www.youtube.com/watch?v=3iPqVvi57hw )

Kaleme aldığım gerçekleri gazeteci M. Ali Birand'ın, Erbakan Hoca ile yaptığı 8 dizi röportajın 'tamamından' faydalandığım yazıda siz de bulabilirsiniz. 8 bölüm röportajdan TV'lerde sadece 3-5 dakikalık bölümü cımbızla çekilip yayınlandığı bilgisini de paylaşayım sizlerle.

 **

Nice kahramanlıkların yaşandığı Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünde 20 Temmuz da Kıbrıs'ın İslam Coğrafyası olmasında payı bulunan en başta Peygamber Efendimizin (SAV) teyzeleri, süt annesinin kız kardeşi olan Osmanlı'nın yakınından geçerken top atışlarıyla saygıyla selamladığı Hala Hatun ve diğer sahabeler ile savaşta görev yapan paşalarımızdan, günümüze kadar verilen haklı mücadelede yaşamını yitirmiş şehitler ve hayatta olan gazilerimizden, çıkarma emrini veren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'dan Allah razı olsun.

Kıbrıs'ta vatani görevini yapan bir nefer olarak hepinizle gurur duyuyorum.

Üç bölümde yayına alınan yazım ile gizli kalmış, gizli bırakılmış, üstü örtülmek istenmiş gerçeklerin tarihe şahitlik etmesi duasındayım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.