Hava Durumu

Büyükşehir Belediyesi'ne 'sanat' kaynağı

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 07:30

Herkesin ekonomide zor günler yaşadığı aşikar.

Kamu kurumları da ekonomik destek bulabileceği projeler peşindeler.

Bu gün öyle bir projeden bahsedeceğim ki gelir olarak taban fiyatı belli, tavan fiyatı ucu açık.

Hem de gideri yok!

Sadece ve sadece Bursa'mızın değerlerini değerlendirerek çok önemli bir bütçe elde edilebilir.

Özetleyeyim.

Bursa, katma değeri çok olan bir coğrafya. Elbette sesini duyurmak için bir takım organizasyonlar yapıyor. Bursa'da yaklaşık 200 civarında festival düzenleniyor.

Festivallerde büyük yükü belediyeler çekiyor. Özellikle de büyükşehir.

Bursa'nın tanıtımı demek, daha fazla isim duyulması ve daha fazla turist demek.

Yapılan festivallerde belediyeler stant satışı yapıp, ekonomik gelir elde etmek isterler, doğal olarak. Bunun için de çeşitli albeniler ortaya koymaya gayret ediliyor. Mesela çeşitli sanatçılar davet ediliyor. Tabi gelen sanatçılar babasının hayrına gelmiyor. En uygun gelen 20-30 Bin TL gibi ücretler talep ediyordur sanırım. Taban fiyat ise akıl yorulacak türden değil. Örneğin Tarkan, 1-2 trilyona telefonu bile açmıyormuş.

Teklifim şu.

Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde bir orkestramız var. Geçen bir konserleri oldu. Sanat müziği sanatçılarımız belki ben seviyorum diye olabilir, bana çok başarılı geldi.

Ancak daha sonra youtube kanalından, (https://www.youtube.com/channel/UCbH1Unbx9JP48bC_teckmNA/videos) baktığımda 'yedi bölgemize hitap ederek müzik yapan' bir kadro gördüm. Bazı sanatçıları dinledim. Gerçekten çok beğendim. 'Sadece tanınmıyorlar' dedim, kendime. Gözler kapalı müzik dinler gibi, sadece tanınmıyorlar tanıtılmaya ihtiyaçları var.

Katıldığım konserde Noyan Bükülen'i dinledim. Bence mükemmeldi.

Büyükşehir Belediyesinin orkestrasındaki isimlerden Münir Nurettin Selçuk'lar, Zeki Müren'ler, Müzeyyen Senar, Muazzez Abacı, Yıldırım Gürses'ler çıkabilir.

Yine Halk Müziği sanatçılarımız, Karadeniz, Anadolu Türküleri, Azeri Türküleri seslendiren değerli sanatçılar var.

Aylin Bozkurt, Muhammet Muhittin, Nurullah Söylemez, Salih Taşkın, Gökay Usludur ve aslında hepsi birbirinden değerli sanatçıların ismini sıkça anmak, tanıtmak gerek.

Büyükşehir Orkestrası bünyesindeki bu birbirinden değerli sanatçılar ile Bursa'nın turistik yerlerinde bazı müzikler seslendirilip klip çekilse, bu klipleri sosyal mecralarda, mesela yolculuk esnasında otobüs olabilir, BUDO olabilir görüntüler gösterilse! Ne kadar güzel olur.

Klipler belki de çeşitli TV kanallarında da yayınlanabilir. Böylelikle bonsevrisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan sanatçıların tanıtımı yapılırken aynı zamanda Bursa'nın da tanıtımı yapılmış olacaktır.

Sadece Bursa'da yapılan festivallerde değerlendirilse öncelikle belediyenin cebinden çıkan para çıkmamış olur.

Hatta Türkiye çapında düşünülüp güzel bir sunum ve pazarlama ile sanatçılarımız ülkenin dört bir yanında 'festivallere-konserlere' giderler.

Hatta ve hatta yurt dışı bile olabilir.

Elde edilebilecek gelir hiç de küçümsenmeyecek boyutta olur inanın.

İsterseniz oturup hesaplayın! Sadece Bursa için 200 civarı festival olduğunu düşününce en azını düşünürsek orkestra bölümündeki tüm masraflar elde edilmiş olur.

Gelirin bir kısmını sanatçılara bir kısmını bölümün giderlerine harcansa cepten para çıkmadan kültürel çalışma yapılır. Yapılacak etkinliklerden elde edilecek gelir, hem sanatçıları hem de belediyeyi ihya eder kanımca.

Ve hatta Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası sanatçı fabrikası haline gelir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.