Hava Durumu

#Burada gelecek var

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 06:50

İlk çıkış.

Milli Görüş'te İlk heyecan!

Bir iş nasıl başlar ise öyle devam eder.

Herkes merak ediyor, nasıl bir çıkışı olacak Yeniden Refah Partisi'nin. Dinleyenin takdirini kazanan, kendi tabiri ile "siyasete zarafet ve nezaket" getiren Erbakan'ı insanlar babasının oğlu olarak tanınıyor. Acaba siyaseten nasıldır? Hep merak ediliyor. Kendisine inanmış Milli Görüşçülerin "Doğsun artık Refah Güneşi" söylemleri gerçekleşti. Ve ilk büyük kongresi geldi çattı.

Yeniden Refah Partisi kuruluşunu yaptıktan kısa bir müddet sonra ilçe ve il atamalarını gerçekleştirdi. Ardından üye çalışmalarının startı verildi. Yeniden Refah Partililer, önce ilçe, sonra il kongreleriyle, büyük kongreye hazırlanıyorlar.

Büyük kongreye "Burada Gelecek Var" söylemiyle gidiliyor. Tüm Türkiye'de tek dil kullanılıyor. Herkesin söylem birliği yapması takdir edilecek bir şey. 

Bursa'da 10 ilçede kongresini tamamlayan Yeniden Refah Partisi il kongresini de görkemli biçimde başkan Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla Merinos Kültür Merkezi'nde yapmıştı. Genel başkan Erbakan tam 1000 gencin elinde yanan meşalelerle karşılandı. Salondaydım, Erbakan aracından indikten 45 dakika sonra salona girebildi. Müthiş bir buluşma olmuştu.

Tabi burada en büyük pay sahibi hiç şüphesiz Yeniden Refah Partisi il başkanı Naim Öztürk'tür.

Kongrede Naim Öztürk 100 kişilik bir yönetim oluşturmuş. Aynı yapı gençlik ve kadın kollarında da hedeflenmiş. Tüm ilçelerde görevlendirme ve teşkilatlanma tamamlamış, kalan 7 ilçenin kongreleri için çalışmalara devam ediliyormuş.

Bursa'da 17 Kasım kongre çalışmalarına da tam gaz devam ediliyor. Neler yapılmıştı, neler yapılacak? Her hafta ilçe başkanlarıyla bir araya gelinip ilçelerde kurulmuş komisyonun raporları il komisyonunda değerlendiriliyor. Eksik bir çalışma bırakılmaması noktasında istişareler yapılıyor. Bu toplantılardan sonuncusu bu akşam il başkanı Naim Öztürk başkanlığında gerçekleştirildikten sonra yapılan çalışmalar ve son durum basın ile paylaşılacak.

Bursalı Milli Görüşçüler büyük kongreye "düğün günümüz" diyerek hazırlanıyorlar. Kendi tabirleriyle düğünlerine Bursa 70 otobüs doldurmuş. Evet yanlış değil gün itibarıyla tam 70 otobüsün isim listeleri il başkanlığına ulaşmış.

Hem de bir tane el broşürü dağıtılmadan, bir afiş asmadan bu sayıya ulaşılmış.

Bu gün büyük kongrenin duyurularının yer aldığı 180 afiş, 60 bin el broşürünün dağıtımına başlanacak. Bunun dışında bir iki gün içinde basın mensuplarıyla bir araya gelinecek, çeşitli basın kuruluşu ziyaretleri yapılacak.

Ayrıca sosyal paylaşım alanlarında sponsorlu reklamlar da devreye girecekmiş. Yani tüm Bursa Milli Görüş'ün büyük kongresinden haberdar olacak.

Tabi ki ister istemez soruyoruz. Ya tanıtım çalışmalarıyla katılım sayısı daha da artarsa ne yapılacak? Yeniden Refah Partisi'nin bu konuyla ilgili de bazı tedbirleri olduğunu da öğrendim.

Şu durum gösteriyor ki ortalama 100 otobüs ile Bursa kongreye katılım sağlamayı kafasına koymuş.

17 Kasım Pazar saat 09:00 da Ankara Arena 'da yapılacak büyük kongreye yurt genelinde 35 Bin kişilik bir katılım hedefi illere pay edilmiş. Bursa'ya hedef olarak 3000 kişi verilmiş. Şimdiki rakamlar ile Bursa hedefi çoktan aşmış durumda. 70 otobüs 45 kişiden 3150 kişi eder. Hala da büyük kongreye katılım için talep oluyormuş.

Yeniden Refah Partisi'nin 1. Büyük Kongresi'ne Milli Görüş lideri Dr. Fatih Erbakan'ın tek aday olarak gireceği ifade edildi. Aynı zamanda tüm dünyadan davetlilerin katılacağı söyleniyor.

** 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.