Hava Durumu

Bu kabak değil, başka bir şey

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 06:00

İnegöl'e sıkça giderim.

Dostlarım da sıkça serzenişte bulunurlar.

Haksızlar diyemiyorum.

Ancak giderken bir program yapıyor ve harekete geçiyoruz.

Programa da sadık kalmaya gayret ediyorum.

Tüm dostlarımı seviyorum, beni sevenleri seviyorum.

İnşallah herkesin gönlünü yapma niyetinde olduğumu biliyorlardır.

Acıktık tabi program devam ederken.

Recep ağabey 'gel bak seni nereye götüreceğim' dedi. Adam İnegöllü!

Belediyenin yan arasından girdik bir kapıdan içeri.

Bir gürültü koptu 'Ooo kimler gelmiş' diye. Ahmet Melih imiş bizi karşılayan gencin ismi. Okumaktan yorulmamış 3-5 tane üniversite bitirmiş.

Oturduk, bir şey sipariş vermeden çorbamız geldi. Ardından çatalla yiyemeyecek kadar pişmiş bir et yemeği ve Osmanlı pilavı yedik. Arada Ahmet Melih gelip 'bir şey ister misiniz, nasıl beğendiniz mi' gibi sorular soruyor. Ben konuşmayınca hemen yapıştırdı. 'Anladım ağabey anı yaşıyorsun' dedi. Kendisi için güncel olmuş!

Lezzetlerle buluşmuşken konuşamıyordum gerçekten.

Kendimi bildim bileli İnegöl'ün lezzetlerini hep takdir etmişimdir.

Ardından 'tatlı' ikram edildi.

Gelen, üstünde ceviz kırıkları altı da kabak idi. Çatalımın ucuyla bir dirhem aldım. Ahmet Melih'e seslendim.

'Ya kardeşim ne yediriyorsun bize?' Dedim.

Ama gülerek! Adam antrenmanlı, derhal başladı anlatmaya.

'Bizim burada doğal olmayan bir çeşit bulamazsınız. Yemeklerden tatlılara hepsi doğal. Yediğiniz kabak türü tatlısıdır. Saymayı bıraktık, 150 kadar çeşidi oldu. Size verdiğim tatlı kabak helvası, bunun çeşidi ise 50'yi geçti.'

İnsan tadını beğendiği şeyin ne olduğunu öğrenmek ister tabi biz de yediğimiz 'kabak helvasını' sorduk Ahmet Melih'e!

'Kabağın çekirdeklerinin beslendiği iç püskülünü genelde atarlar. Biz besin değeri yüksek püskülleri tatlı yapıyoruz. 80 yaşındaki Nami Amca, İsaören köyümüzden bize süt getirir. Elde ettiğimiz kaymak ile de üstünü süslüyoruz. Sonra yine köylülerimizden aldığımız ceviz ile servis yapıyoruz. Tabi vitamini bol kabak püsküllerinin içerisine kızılcık, böğürtlen, karadut gibi tamamen doğadan toplanmış meyveler ile de farklı bir tat katıyoruz.'

Aynı zamanda kaynatılan sütü yoğurt yapıyorlarmış. Mayasını da kendileri doğadan hıdrellez zamanı kırağı düştüğünde bitkilerden ve nohuttan maya elde ettiklerini söyledi Ahmet Melih.

Yoğurttan da cacık veya ayran yapılıyor. Yoğurt olarak da müşterilere sunuluyor.

Yani bu lokantaya geldiğinizde ekmekten yemeğe ve tatlıya her yediğiniz öncelikle doğal sonra bir başka tatlı.

Peki Okan Recep Aydın'ın beni götürdüğü lokantaya siz nasıl ulaşacaksınız?

Gördüğüm yaşadığım tattığım güzellikleri başkalarıyla paylaşmayı severim.

İnegöl belediyesinin araç çıkışı yanından bir yol devam ediyor. Tüm bu bahsettiğim tatları aralığa girdiğinizde 'Seydi Baba' tabelasının altında bulabilirsiniz ve Ahmet Melih Oktay kardeşimle de tanışabilirsiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.