Hava Durumu

Sosyal medyada güncel konular

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2018 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2018 07:06

Sosyal medya, günümüzde toplumda her kesim için kullanışlı bir mecradır.

Yaşlısından gencine herkes kendi hobilerine, yaşam tarzlarına, fikirlerine ve benzeri şeylere uygun profiller takip ediyor.

Fikir alışverişi, bir duruma yapılan yorumlar, günlük hayata dair paylaşımlar ve fotoğraflar sosyal medya aracılığıyla insanlarla buluşuyor. Böylelikle birbirinden uzak binlerce insan birbiriyle iletişim kuruyor.

Ancak her şeyin fazlası zarar!

Birçok insan sosyal medya platformlarında çokça vakit geçiriyor.

Bu zaman harcama gençlerde aşırı düzeydedir; günlük dokuz saatlik bir zaman dilimini sosyal medyada harcıyorlar.

Bu yüksek bir rakam olmasına rağmen üretkenlik ise yok denecek kadar az seviyelerde. Şimdi asıl değinmek istediğim konu...

Böylesine fazla vakit harcanan bu mecralarda, gençlerimizin, ülkemizin son yaşadığı olaylara verdikleri tepkileridir!..

Dolar kurunun yükselmesi, alçalması, Amerikan rahibin sorgulanmasıyla ortalığın kızışması gibi durumlar, mizah yapan profiller olsun, haber veya daha ciddi bir şekilde siyasi, politik durumları yorumlayan profillerde olsun gençlerimizin bu olaylara yaklaşımı içler acısı.

Bu gelişen politik olaylar bazı gençlerimiz için( bana çoğunluk gibi gözüktü) mizansen bir durum.

İçlerinde argo ve küfürlü kelimelerin çokça kullanıldığı, komik olmak için yazılmış yorumlar, paylaşımlar hat safhada. Bu konuların ne olduğu, çözülmesi için neler yapılması gerektiği veya bu durumların nelere mal olacağını bırak konuşmayı düşünmedikleri çok açık bir gerçek. Ortada düşündüklerine dair hiç bir iz yok çünkü fikir, düşünce illa dile vurur.

Bu konuların sorumlusu olarak ben aileleri görmekteyim. Herkes özgürdür, her konu için herkes istediğini söyler ancak toplumun refahı, mutluluğu, bireyin mutlu olmasıyla  eşdeğer ve birbiriyle bağlantılı bir olaydır.

Ailelerinden bu ayrımı öğrenemeyen gençlerimiz, ülkemizi daha iyi bir yer yapma görevini sadece siyasetçilere yüklemiş durumdadırlar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.