Hava Durumu

Sokağa mı çıkmalıyız?

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 08:13

"Sokağa çıkabilir miyiz?'' lafı gündemimize oturan bir laf. Bazı siyasilerin karşı çıktığı, bazılarınınsa içten içe istediği bir durum. Haklarını aramak için sokaklara dökülmek...

Ülkemizde, doğal gaz zamları, elektrik zamları ve bir ekonomik çalkantının getirdiği pahalılık var. Çoğu tükettiğimiz şeylerin fiyaları geçen seneye oranla artmış durumda. Geçen sene bir ay geçindiğim parayla bu sene çok da sağlıklı geçinemiyorum. Bu göz ardı edilebilecek bir şey değil. Ancak bunun sorumlusu kim?

Bunun sorumlusu yine ortaktır. Halkın kendi yarattığı sorunlar ve siyasetçilerin yaptığı sorunlar. Ülkemizde olan biten her şeyin sorumlusu biziz. Çünkü yöneten de yargılayan da aynı milletten ve haktan gelmekte. Başımızdakileri biz yetiştirdik, istediğimiz buydu ve halk istediğini seçti. Yani nasıl bir toplumsak öyle yönetiliyoruz.

Şimdi bazı sorunları gördüğümüzde bu sorunları çözmenin tek yolunun sokaklar olduğunu düşünmek biraz dar görüş. Her işimizi hallettik kendimizi, eğitimimizi, çoluğumuzu çocuğumuzu düzelttik de geriye sadece sokaklara inip bu durumları ortalığı yıkarak düzeltmek kaldı. Çok gülünesi bir durum.

Kendimizi Fransa halkının yerine koyabilir miyiz? Ülkemizde olanları onların yaptıklarıyla kıyaslayabilir miyiz? Tabiki hayır. Daha, sağlıklı bir şekilde düşünemiyorken, neyin derdine düşmüş oluruz? Daha kendi çocuğumuzun durumunu düzeltemiyorken, sokaklarda ülkemizin bir sorununu düzeltebileceğimiz kanısına kapılmak büyük bir yanılgı.

Evet ülkemizde birden fazla sorunla uğraşırken, düzeltecek bir çok sorun varken, sonu sadece kayıp olacak bir sokağa çıkma çağrısı ne kadar mantıklı bir şey? Bu özgürlüğün böyle kullanılabileceğini vurgularken yanlışlığa yol açmak, büyük resmi görebiliyorum derken yanılgıya düşmektir.

Dış sorunlarla ve iç sorunlarla uğraşırken, hem para kazanmak, hem gençliği eğitmek, hem kendini eğitmek ve sonunda refaha ermeye çalışmak gerçekten büyük bir sabır gerektiren bir durum. Ancak düzgün düşünmeye başladıktan sonra aşılmayacak hiçbir sorun yoktur.                                                                                                          

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.