Hava Durumu

İnancımızı korumak

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2018 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 07:40

Teknoloji çağındayız. Her şeyimiz bir programa dönüşüyor. Hayatlarımız da bu dönüşüm içinde. Her zaman olduğu gibi iyilikleri ve kötülükleri yan yana. Ulaşmak istediğimiz bilgiler, yapmak istediğimiz kötülükler, neyi arzuluyorsak büyük bir kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir çağdayız. Eskisi gibi olan şey insan oluşumuz, bir de inançlarımız.

Gökler dönüp durdukça çoğu şey değişecek. Önümüzde mantığımız var, mantıktan sonra bizi ileriye taşıyacak inançlarımız... Belki değişmeyen bir bunlar kalacak.

Burada önemli olan şeyse inançlarımız. Bir şeyler yapmaya dair, geleceğe dair, ölümden sonrasına ait, ne olduğuna bakmaksızın sadece inançlarımız.

Önemli nokta ise mantığın süzgecinden geçmiş inançlarımız. Yoksa sadece inanç ve sadece mantık bizi olduğumuz yerde sayıklatır. Belli bir yere kadar mantık, ondan sonrasında inanç... Aynı Refref gibi...

Benim ders çalışmadan, sınavlarımdan yüksek alacağıma inanmam bu bozukluğa örnektir.

Mantığımızla işleri rayına koyduktan sonra inandığımızda insan olmanın en büyük tutkusunu tadıyoruz. Bu bizim fıtratımızmış diyoruz.

Ama bu devirde biraz unuttuk. Mantığımızı, inanmamız gerektiğini, hatta cahilliğimizi unuttuk...

Evet inançlarımızı yitirmemizin ardında söküp aldıkları mantığımız var. Böylelikle insanlığımızı kaybediyoruz. Burada teknolojinin, bozuk küreselleşmenin çok büyük payı var.

Mantığımızın bozulmasının ardında ise cahilliğimiz var. Artık şunu anlamalıyız galiba, nerede bir yanlış varsa, huzursuzluk varsa, ölüm varsa, orada cehalet varmış...

"Çok fakirin. Ne yaparsam yapayım olmuyor. Dayanamıyorum artık bu hayata. Sonunda artık canımı alacağım." demek, bu konuma gelmek basit. Oturun bir kaç hafta hiç bir iş yapmayın, para kazanmanın yollarını düşünmeyin. Bir süre sonra bu düşünceye geliriz. Tabi babanız, deseniz zengin değilse...

Para kazanmak için ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Çünkü bu nasıl yapılır araştırmıyoruz. Yıllarca bize öğretilen ticaret, fabrika, zanaatkarlık vb. Artık çağ değişik bir çok yol var para kazanmak için. Önümüzde buna en güzel örnek, dünyaca ünlü, büyük internet alışveriş sitesi Ali Express'in sahibi Çinli iş adamı. Hayat hikayesinde bu konudan bahsediyor. Ne yaptıysa olmamış. Onlarca işe başvurmuş, kabul edilmemiş. En meşhur anısı ise şu: Çin'e şube açmak isteyen bir fastfood şirketi işçi arıyor. Bu Çinli ve yirmi dört arkadaşı başvuruyor. Sadece bu adamı işe almıyorlar. Ama adam azmediyor, yollarını öğreniyor ve şuan dünyanın sayılı zenginlerinden. Bizim bu adamdan ne farkımız var. Yapmıyoruz, korkuyoruz çünkü bilmiyoruz.

Bu inanç konusunda basit bir örnek. Bu Çinli inanmasaydı başaramazdı. Okumasaydı ve  çalışmasaydı da beceremezdi.

Her türlü inanç için geçerlidir bu.

Okumalı, mantıklı düşünmeli ve inanmalıyız. İnsanoğlunun tek ihtiyacı budur. Çünkü böylelikle diğer bütün ihtiyaçlarını karşılar.

İnanmazsak yok oluruz...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.