Hava Durumu

Dünyanın sonu

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2018 06:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 06:34

Her şey bir bakışla başlıyor. Etrafımıza bakmak bu işin ilk adımı. Bakıyoruz ve gördüğümüz koca bir hiçlik. Evet hiç olmuş bir insanlık var. Dünyayı bir acı kavurmakta. Her kesimden insanı ağlatıp, hüzünlendirmekte olan bir dünya var gözlerimizin önünde.

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar mutluluk denen şey yok. Çin'de giderek artan nüfus ve bunun getirdiği ucuz işçilik var. İnsanları mezarlıklarda yaşıyor artık. Hindistan'da açlık ve sefalet diz boyu. Amerika ve Avrupa insanları iç dünyalarını doyuramamakta, Afrika'da ise açlıktan çocuklar ölmekte. Küçücük bir lokmayla doyacak karın onu bulamamaktan ölüyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar ise bunalımdan kendini asıyor. Her yerde savaş var. Daha saymakla bitmeyecek bir ton sorun. Zenginin doymama arzusu, fakirin ihtiyaçları, bilgin insanın cahillikle savaşı, cahilin bir şeyleri anlayamaması, aptalın yaptığı yanlışlar yüzünden dertleri... Herkesin ama herkesin bir derdi var. Hepimiz bir çare bekliyoruz. Ama ortada çare yok.

Ne olacak peki?

Hepimizin eli kana bulanmış. Mutlu olmak isterken kan akıtmışız. Dolaylı yoldan veya direk vurmuşuz insanlığı. Kimi uçkuru uğruna bir çocuğun kanına girmiş, kimi bir hayvanın. Sokak ortasında askerlerin kafasına sıkılmış, sokak ortasında karısını bıçaklamış. Avukatlar haksız dava kazanmış, hapislerde ömür çürütmüş, fabrikatörler üretmemiş dışarıdan almış ve Suriye'yi o paralarla bombalatmışlar. Tohumlarını kendi üretemeyen çiftçiye İsrail'den tohum alınmış, bu sebeple Gazzeli bir anneye tecavüz ettirilmiş. Bir öğrenci dersine iyi çalışmamış, Bosna-Hersek'te iki yüz bin insan kurşuna dizilmiş.

İşte olacaklar bunlarla başlar daha kötüleriyle devam eder. Bu kanın hesabını vereceğiz. Çok az bir zamanda bu karşımıza çıkacak ve bizden hesap sorulacak. Yediğimiz rüşvetlerin, çektiğimiz peşkeşlerin, boş konuşup üretmemenin hesabını... Çünkü biz dünyayı mutsuz kıldık. Ölçülüp, biçilen değerleri çöplere atıp, orta yoldan ayrıldık.

Böyle bir dünya, kötü bir sona hazırlanıyor. Vereceğimiz hesaplar, çekeceğimiz daha çok acılar var.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.