Hava Durumu

Kazan kazandır

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2019 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 07:20

İnovasyonun temeli, teknik ve akademik iş bilirlikten gelir.

Yıllarca ayakta kalan restaurantların sahiplerine bir bakın, neredeyse tamamı yaptığı işin çıraklığından geliyor.

Bu yüzden sürekli kendilerini yenileyip daha fazla istihdam sağlayıp ve daha fazla faydalı oluyorlar.

Bir de sahnenin perde arkası var. Bu kadar profesyonelleşmiş işletmelerin hangi sıkıntılardan ve olumsuzluklardan geçip bu durumlara geldiğini dinlemek önceden duyduğunuz başarı hikayelerini unutturur türden.

Neden bunları yazıyorum .

Önceki akşam Bursalıların çok iyi bildiği ve Bursa mutfağına uzak bir kültürü herkese aşılayan bir yerde akşam yemeğindeydik.

Ciğerci Ali yakın dostumdur....

Meslekte 24 yıldan bahsettik ve tecrübelerinden örnekler aldım...

"İstikrar ile ilerlemek ve başarılı olmanın üç kuralı var" dedi...

Kural 1 - Personelin maaşını eksiksiz ve zamanında ödemek

Kural 2-  Personelin maaşını eksiksiz ve zamanında ödemek

Kural 3-  Personelin maaşını eksiksiz ve zamanında ödemek

Yani başarının tek başına elde edilemeyeceğine vurgu yapan Ali Usta, "Personeli mağdur ederken misafirlerinin küserek gidişini izlersin" diyor.

Bir de az çeşit tam lezzet politikası ile ekol olan ustamızın misafirlerinin mutlu ayrılmalarının bir sebebi de yemek gelmeden gelen ikramların bol çeşit ve lezzetli olması.

İnovasyonun en iyi örneği ....

Biraz da Bursa'daki durumdan bahsetmek istiyorum.

Birçok işyeri, personelin maaşını ödemediği için ve önlemini almadan açtıkları restaurantlarla başarısız olup dükkanı başkasına devretmenin mücadelesine giriyorlar. Doğru yönetim ve işleyiş için neden bu işi bilen bir danışmandan yardım almazlar anlamak zor.

Dışardan çok cazip gelebilir bu meslek size nakit döngüsü yüksek görünebilir. Ancak teknik ve akademik bir eğitiminiz olmadan veya bu mesleğin temelinden gelmiyorsanız sadece yatırımcı olmalısınız.

Turizmin en işlek bölgesindeyken böyle plansız ve işbilmez işletmeler yüzünden meslektaşlarımız maalesef burada kazanması gereken maaşlara yazlık bölgelere gidip evlerinden ayrı kalıyorlar.

Belki bu durumda çalışma bakanlığına büyük bir görev düşüyor olabilir.

Bu tür işletmeler öncelikle sigorta girişini yaptıkları personelin en az üç maaşını işkur tarafından açılan bir ortak hesaba yatırmalı ve işçiyi garanti altına almalı.

Çünkü herkes sizin gibi inşaat yapıp, tekstil fabrikası işleterek ev geçindirmiyor.

Sizin ona emeği karşılığında ödeyeceğiniz maaşı ile evinin kirasını çocuğunun boğazını doyuracak .

Yatırımcı olun ve kazanın hepsi bu...

ŞALGAMLI FIRIN LEVREK

MALZEMELER

1 adet fileto edilmiş levrek

2 adet limon suyu

10 yaprak taze adaçayı yaprağı

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

500 ml acısız şalgam

1 adet limon kabuğu rendesi

Taze öğütülmüş deniz tuzu

Taze öğütülmüş karabiber

HAZIRLANIŞI

Limonların hepsini sıkıp, şalgam ile birlikte bir kaba koyalım.

Fileto edilmiş levreği limon suyu ve şalgama yatırıp, renkleri tamamen şalgamın rengini alana kadar bir gece bekletelim. Ertesi gün adaçayı yapraklarını kabaca doğrayıp, tuz ile havanda dövelim.

İçine sarımsakları ekleyip dövmeye devam edelim.

Zeytinyağını ve taze öğütülmüş tuz ve karabiberi havana ilave edip karıştıralım.

Balığımızı limon suyundan alıp derin bir kaseye koyalım.

Adaçaylı ve sarımsaklı sosumuzu balığımızın olduğu kaseye ekleyip,

Balığa zarar vermeden her yerine gelecek şekilde karıştıralım.

Bir borcam veya herhangi bir fırın kabına alalım.

Üzerine rendelenmiş limon kabuklarını serpip önceden ısıtılmış 180 c fırında 23 dakika pişirelim. Yanında arzu ettiğiniz herhangi haşlanmış bir sebzeyi garnitür olarak kullanabilirsiniz. Detoks etkili balığımız hazır afiyet olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.