Hava Durumu

Endüstriyel balıkçılık

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2019 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 07:23

Balık hem vitamin değeri, hem de sağlıklı beslenmek için nerdeyse herkesin bildiği ama bir çoğumuzun tüketmediği yada tüketemediği bir besin.

Soğuk havalarda daha bir lezzetli olan balık yaz aylarındada pek tercih edilmiyor.

bu yüzden soğuk havalarda deniz ana bize bütün pazarını büyük bir cömertlikle açıyor ve yaz aylarında tezgahını toplayıp gidiyor.

Denizin bu eyleminin bizdeki adı av yasağı...

peki kış aylarında yediğimiz o lezzetli balıkların yaz aylarında bulunmaması gerekirken balık tezgahlarında olması sizleride şaşırtmıyormu?

Eğer şaşırtmıyorsa bu durum bizde epey bir bağışıklık kazanmış demektir.

Siz hiç havuçla beslenerek etini somon rengine boyayan balıklar gördünüzmü.

Kültür balıkçılığı...

İşte kaynak sorun bu.

Denizin içinde devletten izinli çiftlik oluşturup balık yetiştirirken denize atılan bir sürü atık ve kendi lezzetinden uzak bir sürü organik olmayan deniz canavarları.

Bu duruma ne demeliyiz.

Bir bozulmayan doğal balık lezzeti kalmıştı onada el attınız.

Küçük bir sandalda sabahtan akşama kadar türlü tehlikelere karşı çocuklarına ekmek kazanmak için balık avına çıkan Cuma reis'ten neyiniz fazla anlayamadım.

Neden insanları ve doğayı zehirlemenin en kolay yol olduğunu düşünüyorsunuz.

Ya da neden bir kültürü endüstriyel fikir bozukluklarınıza alet ediyorsunuz.

Türk mutfağının bir sürü balık yemeği var ve bu yemeklerin hazırlandığı zamanlar kış aylarıdır.

Yani kültürümüz o kadar iyi bir zemindeki ve o kadar iyi gelişmişki bu konuda

Kış aylarında uyarlanan bu yemek tariflerimiz maalesef yaz aylarında istenilen lezzeti vermediği için zaten kimsede hazırlamaya ihtiyaç duymaz.

Ancak kültür bozucular bu lezzet dolu mutfak kültürümüze darbe vurmak için and içmiş gibiler.

Yapmayın kardeşim hem yemek kültürümüzü hemde deniz anayı zehirlemeyin.

Biz balığın salamurasını ve turşusunu yapan bir milletiz bu yüzden-

Siz kaya levreğine havuç yemi verip somon balığı diye satsanız ne olur.

Demem o ki kültür balıkçılığı ülkemizin neredeyse deniz olan her bölgesinde yapılmaktadır.

Umarım bu acımasız durum yetkililer tarafından durdurulur ve avlanma kültürümüz deniz ana'nın verdiği izinle devam eder.

Bu haftada sizler için seçtiğim muhteşem bir yemeğim var birlikte hazırlayalımmı?

ÇİPURA YAHNİ

MALZEMELER

 1 kg çipura kuşbaşı

30 adet arpacık soğan

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Tuz

Karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede kızdırdığımız tereyağında kuşbaşı kestiğimiz balıklarımızı soteleyelim. Balıkların rengi dönünce arpacık soğanları ve salçayı ekleyip sotelemeye devam edelim. 1 su bardağı su, nohut ve baharatları ekledikten sonra tamamen pişene kadar ağzını kapatıp orta ateşe alalım. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ocağı kapatıp nar ekşisini ekleyip servis edelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.