Hava Durumu

Şiddet bulaşır

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2016 10:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 10:10

Konuyla ilgili yapılan tüm araştırmalarda çok iyi birer gözlemci olan çocukların, ailelerin söylediklerinden çok yaptıklarını dikkate aldığı, dolayısıyla çocuğun önünde ailenin sergilediği tutumun büyük bir öneme sahip olduğu ifade edilir.

Çocuk bitki değildir. Su ve besinle büyümez. Çocuk büyütmek insan yetiştirmek demektir. Dolayısıyla çocuğa söylenen her türlü söz ya da önünde sergilenen her türlü davranış onun kişiliğinde önemli izler bırakır. Karısını döven babanın çocuğu da karısını döver, şiddet görerek büyüyen bir çocuk şiddet uygulayan bir ebeveyne dönüşür.

Bu nedenle çocuk sahibi olurken kırk kere düşünmek gerek. Çünkü şiddet bireyden topluma bulaşan bir hastalıktır. Ben sokakta hayvan döveni kadın döven ya da taciz eden, çocuğunun orasını burasını çekiştiren insan görmek istemiyorum açıkçası... Düzgün çocuk yetiştiremeyen insan da ana baba olmasın. YAZIKTIR, GÜNAHTIR...

Neden böyle konuşuyorum. Çünkü yıldım...

Her gün aynı haberin farklı boyutlarını okumaktan sıkıldım; "Antalya'da, Suriye uyruklu bir kişi, iki çocuğunun gözleri önünde karısını dövdü." Adamın Suriyeli olması ya da Türk olması önemli değil çünkü biz bu haberin her rengini her gün görüyoruz.

"Bir anda annesi ile babasının kavgası arasında kalıp ne yapacağını bilemeyen çocuk ise, aracın kapısını açıp içine bindi. Araca gelen kadın, önce ön koltukta oturan çocuğu sert bir hareketle indirip kendi oturdu, çocuk ise daha sonra otomobilin arka tarafına bindi."

Şimdi, sen bu çocuktan ne bekliyorsun; karısını döven bir baba ya da çocuğunu hırpalayan bir anne bu çocuğu nasıl eğitebilir... Bu çocuk şartları değişmedikçe nasıl bir eğitim görebilir. Nasıl bir baba olur o çocuktan nasıl bir koca olur...

Durun siz düşünün!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.