Hava Durumu

Nasıl vicdansa (!)

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2016 09:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 09:58

Her yazımda kullandığım daimi kelime VİCDAN. Çok çok çok ihtiyacımız var diye düşünüyorum çünkü... Çok eksiğimiz var... Bütün olmak için... İnsan olmak için vicdan diyorum...

Bir adam asker arkadaşını öldürüyor. Neden bilmiyorum... Öldürdüğü adamın cenazesine gidiyor, dua ediyor belki cenaze namazına katılıyor. Burası zaten çok sosyopatça...

Detayı geçiyorum... Adam cenazede öldürdüğü arkadaşının kız kardeşine aşık oluyor. Evleniyorlar ki buraya kadar da gayet rahatsız edici evet...

Lakin buraya kadar gayet cüretkar ve cesurca gelmiş bu arkadaşın vicdanı 10 yıl sonra tır tır tır çalışmaya başlıyor. Kabuslar görüyor ve sonunda gidip teslim oluyor.

Ben haberi okuyunca şöyle düşündüm 10 yıl boyunca ağabeyinin katiline bilmeden aşık olmuş bir kadıncağız. 10 yıl sonra bunları öğrendiğinde nasıl bir tepki verdi? Ne hissetti?

Nasıl bir garabet bu?

***

Bir de İstanbul'da gece 3'de bir adamın bıçak zoruyla tecavüzüne uğrayan 19 yaşındaki genç kadın var bahsetmek istediğim. Çünkü 'GECE 3'DE SOKAKTA NE İŞİ VARMIŞ' diye düşünmüş birçok bünye.

Tersten düşünüyoruz şimdi;

Tecavüz ettiği kadın tarafından yakılan adam yakılmaya razı mıdır? Bence o adam,

1-       Aslında yanıcı kıyafetler giyerek biraz kendisi istemiş.

2-      Yakılmak istemiyorduysa evinde otursaydı.

3-      Muhtemelen alkol almıştır, alkol yanıcılığı artırır.

4-      Erkek bedeni, ateşin etkisi o kadar yükseldiği zaman işlemi durduracak şekilde yaratılmıştır.

5-      Neden durup kendini yere atıp yuvarlanmamış? Kendini yere atıp yuvarlanmalıydı. Gizliden gizliye istemiş olmalı.

6-      Haberi okursanız, görgü tanıklarının adamın o gün çakmak aldığını söylediğini göreceksiniz. Adam muhtemelen kendi kendini ateşe verip sonra yalan söyledi. Tipik.

7-      Rahatlayıp tadını çıkarmalıydı. Sonuçta olay sadece birkaç kıvılcımla kucaklaşma.

8-      Yanmayan kıyafetler giymeleri ve yanlarında her an yangın söndürücü taşımaları konusunda insanları eğitmeliyiz. Kendi güvenlikleri için. "

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.