Hava Durumu

İyiliğe ihtiyacımız var

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2016 09:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2016 09:27

Zaman geçiyor. Zaman geçtikçe zamana ayak uyduran insanlığın da değişmesi şuurunun açılması, yaşı geçtikçe gençlere ya da kendisi gibi olmayanlara karşı anlayışlı hoş görülü yaklaşması gerekir diye bilirim ben... Ve çevresine de kan, şiddet, hırstan ziyade; insanlığı, vicdanı, merhameti aşılamalıdır.

Sosyal medya kullanan herkes bilir;

'İyi insan' yahut 'insanlık' başlığı altında birçok video paylaşılıyor. Aç kalan kediye süt içirenler; tekme, tokat sokağa atılan köpeğe ilk yardım uygulayıp yuvalandıranlar, sokakta gördüğü evsizlere montunu verenlerle dolu görseller bunlar... Canlı türü fark etmez... İyilik ve duyargaları açılmış olmakla ilgili konu...

Oradaki iyiliğe daha çok ihtiyacımız var...

Sorun benim ülkem değil, sorun tüm coğrafyalarda var olmuş önyargıları, ahlaksızlığı karakterize etmiş bünyelerle... Yazıyı yazmadan az önce okudum, ülke aklımda değil, 31 yaşında genç bir kadının sosyal medyada yaşadığı linç girişimine dayanamayıp intihar etmesiyle ilgili bir haber. Evet, zaman değişiyor da insanlık değişmiyor arkadaşım!  Böyle şeyler sosyal medya üzerinden de yapılabiliyor. Bunun adına da klavye laubaliliği denebilir bence... Çok pardon da kime ne kimin nasıl yaşadığından diyesi geliyor insanın. Sen kendi ağzını çalkala... Bir insanın ölümüne sebep olunca ne kadar da 'ahlaklı' oldun değil mi? Üstelik o insanı tanımıyorsun bile...

Hemen geçiyorum tanıdığımız bir olay ama alışmayalım ne olur... Okumuşsunuzdur, biliyorsunuzdur diye var sayıyorum. İstanbul'da bayramın birinci günü şort giydi diye genç bir kadına tekmeyle saldırdılar. 'Şort giyenler ölmeli' diye bağırarak hem de... Önce sözle başlayan atışma kadının suratına yediği tekmeyle devam etti.  Saldırganın şiarı da 'sen şeytansın' diye değişti.

Şort giyen kadın gördüğünde deliren, çılgına dönen kişinin maneviyatında problem vardır arkadaşım. Her şeyden önce niyeti iyi değildir. Yanından ayrılın derim. Aman diyim çoluğunuzu çocuğunuzu uzak tutun. Bir insan şort giymemeyi tercih edebilir sorun o değil ama giyene saldırmak nedir yahu?

Bu olay doğrudur ya da yanlıştır bilemem zaten çok da önemli değil, yaşanmayan şeyler değiller... Yalnız eğer bunu garipsemiyorsanız yani o duruma gelmişsek orada problem vardır.

Ama ve lakin yaşanan bu olay esnasında yani o kadın o yumruğu, tekmeyi yerken kimse müdahale etmemişse bizim insanlığımız klavye laubaliliğine benzer kesinlikle... Kedi beslerken izlediğimiz insan videolarıyla merhametimizi tatmin ederiz.

Bizim daha fazla iyiliğe ihtiyacımız var şiddete alışmayınız!

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.