Hava Durumu

Yürekleriyle kazandılar

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2017 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 08:03

Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere ile karşı karşıya geldi. Millilerimiz sahadan 2-1 galip ayrılarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Ayaklarından birisi yoktu belki ama şerefleri tamdı. Yürekten istediler, terlediler ve Türkiye'ye büyük gurur yaşattılar. Özveri, hırs, mücadele ve sadece istemek nasıl olur bunu gösterdiniz.  Futbolun bacak işi değil ruh işi olduğunu bize ispatlayan takım sizleri yürekten kutluyoruz.

OSMAN ÇAKMAK

Türkiye İngiltere maçında yüreklerini ortaya koyarak Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'nda bazı isimler ön plana çıktı.  Osman Çakmak...  Ampute Milli Futbol Takımı'nın Gazi kaptanı Çakmak, finalde oynanan ve 2-1 kazanılan maçta tecrübesini konuşturdu ve İngiltere'yi yıkan golüyle Türkiye'yi sevince boğdu. Osman Çakmak. Komandoydu. Kara kış, saat sabahın beşi. Şırnak'ın ürkütücü görünümlü Besta Vadisi'ni yoğun sis kaplamıştı, göz gözü görmüyordu. Bardaktan boşalırcasına sağanak başladı, termal kameralar çalışmıyordu. Osman mayına bastı, sol bacağı diz altından koptu. Öğle saatlerinde helikopter gelene kadar o şekilde beklemiş. Daha sonra GATA'ya götürülüyor. 10 yıl boyunca tedavi görüyor.  İnancı bu formayı taşıyan herkese örnek olması gereken muazzam bir insan. Şampiyonluk sonrası yaptığı konuşmasında  "Bir şeyi Allah'tan ne kadar çok istersen sana onu verir ya, bende bu kupayı çok istedim çok kişiye söz verdim Allah'ta bunu bize verdi. Avrupa'ya ve dünyaya Türkiye'yi tanıtacağız göstereceğiz" sözleriyle birçok insanı mest etti.
 

***ARMA BÖYLE SAHİPLENİLİR***

Sadece Al bayrağı düşünüp kavgada gürültüde işi olmayan primsiz küfürsüz o formayı en iyi şekilde taşıyan Ampute Milli takımımız bence A millilere de büyük ders olmalı. Ruhsuz ruhsuz top oynamasınlar. Primsiz milyonların kalbini kazandılar. Aynı mücadeleyi ve sahiplenmeyi A Milliler'den de istiyor bekliyoruz. İşin ciddiyetinin farkına varın. Sahada mahalle maçı değil milli ruhu ortaya koyacaksınız.

***

Engelsiz milli ruh sizin taşıdığınız ruhtur. Azminiz ve başarınız dillere destan... Önce bu vatanı korudunuz sonra aslanlar gibi de gururlandırdınız. Alnımızın akı oldunuz. Boğazların düğüm düğüm olduğu an sizlerdiniz, helal olsun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.