Hava Durumu

Vicdan muhasebesi 

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2017 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2017 07:29

İnsanın her gün hak ettiği durumlarda kanadığı tek yer vicdandadır. Üç dört gündür şu vicdanım öyle sızlıyor ki... Her halimize gerçekten şükretmek gerekiyor. 
İstanbul-Beşiktaş vapur iskelesinin karşısındaki otobüs duraklarının yanındaki kaldırımda köpeğe sarılarak uyuyan evsiz çocuk izleyenlere eminim ki benim kadar duygusal anlar yaşatmıştır. Böyle içler acısı bir tablo olabilir mi? 
Şahsen vicdanım o kadar kanadı ki. 
Evi yok ailesi yok bir sokak köpeğine isim takmış, kimi zaman bir kartonun kimi zaman ne bulursa işte onun üzerinde falan uyuyan bir çocuk bu. Fotoğrafta öyle bir sarılmış ki köpeğe. Sanki yanında bir kardeşi, annesi, babası varmış gibi sarılmış. 
 "Seviyorum onu, ailem yok tek arkadaşım Zeytin"
Adına "Zeytin" verdiği köpeğine sarılarak uyuyan Hasan, "Benim köpeğim, onu sokakta buldum. Beni çok seviyor ben de onu çok seviyorum. 7-8 aydır beraber yaşıyoruz. Seviyorum onu, ailem yok sadece amcam var. Tek arkadaşım Zeytin isimli köpeğim, onunla yaşamaya devam edeceğim. Otobüs duraklarının orada ya da çarşının içerisinde uyuyoruz" şeklinde açıklamalar yaparak yürekleri daha da çok yaktı. İşte o vicdan dediğimiz olay var ya... Tam da burada sızım sızım sızladı. Neyse ki bakanlık olaya hemen el koydu ki sokaklardan aldı. 
Sormaz mı insan ne günahı var şimdi bu yavrunun? 
Suriyelilere biraz olsun öfkeli olsam da, çocukların hiç bir suçu yok. Çocuklar her zaman el üstünde tutulmalı. Bambaşka bir yerden başka bir ülkeye yaşamak için amcanla geliyorsun annen ölmüş baban hala savaşın olduğu yerde. Sonra bir bakıyorsun ki etrafına amcan da yok. Sokakları bankları evin, yatağın biliyorsun. 
Bir köpeği dost edip başına taç yapıyorsun. Çok zor. 
İnan yüreğimi kanattın çocuk... 
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.