Hava Durumu

Var ol Ümmiye teyze!

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2017 14:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2017 14:42

Hepimiz biliyoruz ne yazık ki bu hayatta kadının bir adım geride olduğunu söylerler ve hep bu şekilde empoze ederler insanlar kendilerini. Hatta kendileri yetmezmiş gibi çocuklarını çevrelerini hep böyle doldurup tabiri caizse fişeklerler... Ne kadının başarısını isterler ne de güvenirler kadına. 
İşte tüm bu geri kafalılığa inat bir çok kadına umut ışığı olarak doğan kadın Ümmiye teyze. 
En baştan en sona kadar tek bir mesajı vardı aslında. Erkeklerin düzelmesi, kadınların ise kendisini geliştirmesi. Türkiye'nin böyle güçlü kadınlara ihtiyacı var. En başta bahsettiğim o vahim düşünce tarzını ancak böyle kadınlar ve ona inanan insanlar yok eder. 
1957 yılında Adana'nın Çelemli Köyü'nde doğan Ümmiye Koçak, okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gidememiş. 
Ancak bu onun şevkini kırmayı başaramamış. 
Dünden bugüne insanın kendi kendini geliştirerek ne noktaya getirebileceğinin canlı bir örneği olmayı başardı. 
Evlenip Mersin'e yerleştikten sonra Anadolu'nun bir köyünde kurduğu "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu" ile adını duyurdu. 
Ümmiye Koçak, "kadının kadına olan şiddeti" ni anlatan uzun metraj bir filmle inanılmaz başarılara imza attı. 
Yün Bebek adlı uzun metraj filmi hem yazmış hem yönetmiş. Ancak bu filmi çekebilmek için çok büyük zahmetlere katlanmış... Yevmiyesinden artırarak bu filmi gerçekleştirmiş... 
Vermiş olduğu emeklerin karşılığını New York'tan "Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü alarak taçlandırmış. 
HAYATI DERS KİTAPLARINA KONU OLDU 
Ümmiye Koçak'ın başarı hikayesi ders kitaplarına konu oldu. İlköğretim 5. Sınıf öğrencilerine "Hedefe odaklanırsanız siz de başarabilirsiniz" temasıyla anlatılacak.  Hep dimdik duran, karşısına bir çok güçlük çıkan ama hiç pes etmeyen kadın kullanmış olduğu sosyal medya hesabında: 
"Ben bu şalvarla, bu kıyafetle dünyayı gezdim. Yola nereden çıktım biliyor musunuz canımın içleri, kitaplardan."  
Helal olsun sana be Ümmiye teyze... 
Geleceğe ve Türk kadınlarına inanç her geçen gün daha da artacak.  Fikri dar ve köy baskısıyla yetişmiş ürkek sessiz kadınlarımıza da aydınlık olacaksın.  Senin gibi nice kadınlar olsun. 
VAR OL! 


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.