Hava Durumu

Saçma sapan nesil

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2017 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 09:25

Bursa'da 16 yaşındaki genç kız, ağabeyleriyle yaşadığı 3. kattaki daireden çarşafları birbirine bağlayarak, sevgilisine kaçmak isterken camdan düşerek yere çakıldı...

Ağabeyleri çocukla görüşmesini istemiyor ve eve kapatıyor Kübra'yı. Anahtarı saklıyor. Telefonunu alıyorlar. Sırf çocukla görüşmesin diye 16 yaşındaki kız çocuğunu odaya kilitlemişler. Kübra dört yıl önce babasını 1 yıl önce de annesini kaybetmiş. Aslında birden büyümüş güzeller güzeli Kübra... Erkek arkadaşı ile görüşemediği için canını hiçe sayarak Engincan'a kaçmak istedi. İsterken de 'İnşallah düşmem' dedi ama korktuğu oldu. 3. Kattan aşağıya düşüp hayatını kaybetti.  Geride sadece birkaç dakika önce erkek arkadaşına attığı notlar kaldı. Bir de cansız bir ceset işte.

16 yaşında bir kız... Uyuşturucu kullanan bir sevgilisi... Onun için düşmeyi göze alması ve ölüm...Saçma sapan  bir nesil yetişiyor. Bir çok tuzağa düşmüş zavallı nesil. Bu kuşağı da yetiştiren bilinçsiz anne baba. Tabi Kübra'nın annesi ve babasının olmaması da ayrı bir travma. Tam sevgiye aç ilgiye her şeye aç çağında. Böyle baskı görmesi onu  'Gözü kara' bir şeye itmiş olabilir.

İşte Eğitim ve kendini geliştirmek, bir birey olabilmek tamda burada giriyor devreye...  Bunların hiç birisi olmayınca da sonuçları çok yürek yakıyor.

Şimdi burada ki erkek arkadaşa mı kızmalı? Yoksa 16 yaşında ki bir kızın böyle bir şeye kalkışmasına mı?  Yoksa onu baskıyla elinden telefonu alarak odaya kapatarak anahtarı saklayarak çözüm yolu bulan ağabeylerine mi kızmalı? Bilmiyorum. Aslında ilgilendiğim kısım bu kızın bu yaşta bu kadar psikolojik baskıya maruz kalması. Mektup atıyor erkek arkadaşına, 'Sakın Facebook'tan mesaj atma şifremi aldılar' sonra... sonrası çok karanlık.

Ağabeyler çocuğun uyuşturucu kullandığını iddia etmiş. Baktığın zaman ikisi de daha çocuk. Engincan'ın ailesi nerede? Bu çocuk uyuşturucu kullanıyor ise sizler neredesiniz. Nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz.  Kübra'nın ağabeyleri bu ülkenin doktoru var polisi var nice çözümler var, bulamıyorsan bu durumu çözecek bir sürü insan var baskıyla okuldan almakla neyi çözdünüz.?  Gencecik, daha ağzı süt kokan yavrucaklara oluyor olan. Birisi mezarda pisi pisine, diğeri de hapiste çürüyüp gidecek gençliği belki de. Bu vicdan sizi hiç rahatsız etmeyecek mi?

Ne olurdu ki ona baskı kurmak yerine insan gibi konuşmayı seçseydiniz. Odaya kapatmakta nedir? Son çare bu muydu? Sevgi her şeyi aşar. Keşke bunu biraz deneseniz. Çocuğa bunları vermeden muazzam bir evlat bekliyorsunuz, insan bekliyorsunuz. Önce onun bu güzellikte olması için sizin zararsız ve sevgiyle hallolması gereken çözümler deneseniz. Çocuklarınızı ilgisiz, sevgisiz bırakmayın en yakın arkadaşı olmaya çalışın ki böyle kopuk hayatları olmasın. Biz ne gördük ki ne gösterelim diye bir şey yok. Bilmiyorsan öğreneceksin.  Gerekiyorsa kitaplardan. Gerekiyorsa internetten, ama öğreneceksin!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.