Hava Durumu

Rahat mısınız gevşek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2017 11:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 11:24

Farkındayım biraz münasip dışı bir tabir fakat tahammülümün olmadığı konulardan bir tanesine değineceğim. Bazen böyle "Beyler siz hayırdır ya" diye bağırasım geliyor.

Şu kadınlara yaşattığınız ve kılıktan kılığa girdiğiniz köprüyü geçene kadar "don değiştirir" gibi karakter değiştirmeniz de neyin nesi acaba? Feminist bir kadın değilim ama şu kadınlara yapılan baskı, ki benim için bunun adı bir işkence... Beni feminist düşünen ve yaşatan bir kadın haline getirecek...

İstediğimi yaparım yaşatırım sonra döner gönlünü alırım...

Tıpkı bu şöyle bir durumu temsil ediyor, zamanında bir adam karısını dövüp mahkemelik oldukları zaman savunmasında "Benim eşim, döverim sonra döner severim" olayı gibi. Çok afedersiniz ama, "Beyler siz hayırdır ya"!

Şöyle örnek vereyim günümüz ilişkilerinde bazı cahil beyinlere göre aşklarında, öyle pozisyonlara şahit oldum ki, midemin kaldırmasını geçiyorum artık tahammül bile edemiyorum.

Mesela, 28 yaşında bir kadın... Zamanında birisini sevmiş aileler tanışmış yüzükler takılmış düğün tarihi koyulmuş her şey tıkırında ilerlerken, kadın birden aldatıldığını öğreniyor. Tabi neye uğradığını şaşırıyor. Yüzüğü atmalar, aileleri araya sokmalar, gözyaşları... Gelsin sancılı günler. Yetmiyormuş gibi bir de tehdit ediyor kadını "benden ayrılırsan seni de öldürürüm kendimi de..."

Hay sana bu rahatlığı veren kadına da yazıklar olsun!

Yaşattığın gevşekliğe de yazıklar olsun... diyesi geliyor insanın öyle değil mi?

Neyse velhasıl bitiyor ilişkileri. Kadın tabi yaklaşık bir iki sene daha kimseyi istemiyor güveni bitiyor insanlara olan inancı azalıyor hayattan tozpembe beklentileri minimuma iniyor vesaire... Kadın zaten her türlü ağır travmaları atlatıyor. Zaman geliyor görücü usulüyle birisi ile tanışıyor onunla bir yolda ilerliyor. Bu aldatan beyefendi kalkıp kıza mesaj atıp yalvarıyor.

Pardon da neden? Hep mi vazgeçince geliyorlar, yoksa kuyruk acıları kaybedince mi başlıyor bu noktayı tam çözemiyorum...

Ve bununla beraber onca zaman sonrası mesaj atıp rahatsız etme rahatlığı var tabi. 

"Beyler siz hayırdır ya"

Karşınızda her zaman güçlü kadın istiyorsunuz. Koskoca bir yalan!

Tutulmamış sözler, yarım kalmış kaderler, yaşanmamış mutluluklar, ölümler, ayrılıklar güç verirmiş insana... Allah'ta böyle bir dönemde güç verirmiş insana.

 Siz kadınlardan ne gücü bekliyorsunuz?

Odun mu taşıyacak o güçle, yirmi tane çocuk mu doğuracak yoksa?

Bırakın kadınların üzerinden dünyayı seyretmeyi.

Bırakın bırakın ki eş olabilsin, arkadaş olabilsin kadınlar size.

 Bugün en kötü gözle baktığınız kadın bile sizin yaptığınız kötülükleri hak etmiyor.

Yaşatmış olduğunuz travmalar ve mide bulandıran hareketleriniz yüzünden kadınları hayata küstürmeyin.

Rahat mısınız yoksa gevşek mi çözemedim.

Gerçi sorun yok!

 İkisi de aynı kapıya çıkıyor!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.