Hava Durumu

İyi değiliz!

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2018 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 07:24

Millet olarak ne kadar da saçmalamaya başladık. Ağzı olanın konuştuğu gibi aklına bir fikir gelen herkes de uygulamaya döküyor. Ortaya bazen trajikomik sonuçlar çıkıyor gerçekten.

Mesela bakınız...

Çiftlik Bank... Adam emeklemeden koşmayı bildiğini, mücadelesiz deli paralar kazanmanın bir yolunu bulduğunu söyledi ve uygulamaya koydu. Bizim insanımız da işte inandı hemen...

Daha ilk duyduğum gün 'Böyle bir şey olamaz' demiştim. Vardır bir şey muhakkak demiştim.

Çünkü konu sağlıklı gelmemekle birlikte, uygulaması kasıyor. Parasını gününde alamayan insanlarla doluydu internet siteleri. Hepsi başlıklar açmış 'Mağdur olmuş' birbirlerini arıyorlar.

Ama ne çare ki?

Mağdur oldun. Ve yahut mağdur edildin.

Belki biraz inceleme araştırma gibi bir huyumuz olsa toplum olarak göz göre göre bu kadar sıkıntılar yaşamayacağız. Hemen hemen her konuda geçerli bu...  Sadece dolandırıcılık konusunda değil.

Aklımıza ilk geleni yapıyor, hesap edemeden de işlev haline getiriyoruz. Araştırmıyoruz, düşünmüyoruz, hop diye ucu sonu belli olmayan projelerin içerisine atıveriyoruz kendimizi.

Bir nevi 'Yok mu beni dolandıracak' diyen gibi bir toplum olmaya başladık.

İyi değiliz.

Bu derin uykudan ne zaman uyanacağız?

Ne zaman dibini göremediğimiz sulara kendimizi atmamayı öğreneceğiz?

Ayrıca zaten insan, çalışmalı ve rızkını helal yoldan kazanmalıdır.

Allah herkesin rızkını verir ancak rızkı elde etmek için çalışıp emek harcamak gerekir.

Kişi, rızkını kazanmak için çalışma, emek harcama yönünde tercihte bulunursa Allah da onun bu tercihine ve çabasına göre rızkını verir.

Kur'an'da, Yüce Allah diyor ki;

"... Ben, erkek olsun kadın olsun -ki hep birbirinizdensiniz- içinizden, çalışan hiçbir kimsenin yaptığını boşa çıkarmayacağım..."

Mağduriyete uğramış insanlar için üzülüyorum. Çok çılgın paralar var ortada çünkü.  Vatandaşını mağdur edecek bir devletimiz yok bizim. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderir diye beklenti içerisindeyim. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.