Hava Durumu

Hayat...

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2017 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2017 08:28

Değişik bir psikolojiye ayırdım köşemi bugün. Belki bir kişiye bir umut olurum diye...

Şu inişler çıkışlarla dolu hayat mücadelesinde nede çok yoruluyoruz nede çok savaş veriyoruz. Ayağımız taşa takılıyor hadi bir gayret daha deyip yeniden tutunuyoruz hayata. Tutunmak ve yaşamak zorundayız çünkü.

Allah bize bu hayatı böyle bahşettiyse bunun layıkıyla hakkını vermemiz gerekiyor. Bazen isyan ediyoruz bazen bu dünyaya neden geldim ben diyoruz... Aslında nasıl da büyük hatalar yapıyoruz. İsyan etmek yerine hayatın bize sunduğu sınavları başarıyla geçmek o kadar kolay ki. "Her şey de vardır bir hayır" deyip geçmek elbette çok zor fakat o nefisi susturmak lazım. Bazen yeni patikalar yeni yollar seçmek lazım. Hayata her açıdan bakmak lazım.

Evet kabul etmek lazım, bazen garipleşiyor bu hayat.

Kimisi daha büyük evlerde yaşıyor ama küçük aileleri var. Konfor artıyor ama zaman daralıyor işte. Çoğumuz diplomalı kendisini bilen insanlarken sağduyumuz yok. Mesela eve çift maaş giriyor ama çiftler ayrılıyor. İşte ne elimizdekilerin değerini biliyoruz ne de sağduyu gösterebiliyoruz. Hep fazlasını istiyor ve isyan ediyoruz... Unutmamak lazım

Hayat bir nehir değil ama zaman bir nehirdir bir gün son bulacak. Baş döndürücü kadar hızlı geçse de bu bir gün son bulacak. Sağlığını kaybedip ölümle karşı karşıya gelene kadar değerli olmalı hayat. Yaşamayı sevmeli insan. Büyük acılar sınavlardan geçtiğinde küsmemeli hayata.

Hani mutluluk seni terk etti gitti zannedersin ya kimi zaman. Bir daha olduğun semte uğramayacak zannedersin. Hayat durmuş gibi gelir işte insana hayatın sana her zaman kötü ve zor yüzünü gösterdiğini zannedersin... İşte tam da burada bilmelisin ki bir sınavdasın ve bunu başarıyla geçmek lazım. İnsanı büyüten anlar vardır bu anları atlattıktan sonra da gelecek güzel günler...

Biliniz ki sabır kurtuluşun anahtarıdır.

İsyan etmeyin sabredin. Her gecenin bir aydınlık sabahı vardır.

Hayat çok güzel, sen iyi bir insan oldukça daha da güzel olacak.

Sabır ve selametle her sorunun üstesinden gelmek ümidiyle.

Sonsuz şükredip Allah'ın bahşettiği bu hayatı sevin.

Sevgilerle mutlu kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.