Hava Durumu

Gurur kaynağı; İrfan Tatlıoğlu!

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2017 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2017 09:00

Bu hafta köşemde ne zamandır yazmak isteyip de bir türlü nasip olmayan gurur duyduğum bir konudan bahsedeceğim.

İrfan Tatlıoğlu... Güler yüzü ve cana yakınlılığı ile birçok vatandaşın ilgisini çeken gönüllerde taht kuran İrfan Tatlıoğlu...

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Türkmenlerden 'Kerkük Türk'tür Türk Kalacak' mitingi düzenlendi. Oradaki konuşması ve Türkmenler ile ilgili yaptığı çalışmalar oldukça gurur verici. Yörenin vatandaşlarını ayırmaksızın herkesin derdini dinleyen kimseyi kapısından çevirmeyen tatlı dilli Tatlıoğlu Ankara'daki konuşmasında, " Esas mesele sadece referandumun ertelenmesi veya iptali değildir. Asıl mesele, oradaki Türkmenler başta olmak üzere, Kerkük halkının izlerinin silinmesi ve bin yıllık Türk yurdu olan Kerkük'ten Türk mührünün kazınmak istenmesidir. Oradaki bir avuç petrol yüzünden Kerkük halkının huzurunun kaçmasını asla kabullenmeyiz.

Kerkük bizim için başkalarının petrol hesaplarından daha derin mana ve daha büyük değer içerir. Türkmenlere mülk olan Kerkük, Türk dünyasının Ortadoğu'daki en önemli merkezidir. Türk coğrafyasının bir kalesi Ankara, bir kalesi de Kerkük'tür.

 Gelişmeleri sükûnet ve sabırla takip ediyor olmamız kimseye yersiz cesaret vermesin. Uysallığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyet ettiği "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" prensibine sadakatimizden kaynaklanıyor.

Oğuz'un, Alpaslan'ın Ertuğrul'un, Fatih'in, Yavuz'un fetih ruhu bağrımızda; pusatlarımızı sakladığımız yer hatırımızdadır.

Biz tarihimizi unutmuyoruz. Bu size nasihatimizdir,  siz de unutmayın. Unutanlara 'Osmanlı Tokadı' ile hatırlatıyoruz.

Düne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin avlusunda şefaat dilenen Barzani'nin; oyunu kuranlardan başkasına hayrı olmayacak bu devlet hayali bir anda kâbusa dönüşebilir. Bir gece ansızın gelebiliriz. O'nu Türk yurdu Kerkük'te Türk adaleti ile yargılayıp; Türk usulüne göre cezalandırabiliriz. Kerkük Türk'tür Türk kalacak" şeklinde konuşma gerçekleştirdi. Türkmenlere Şiirler ve dualar ile başlayan Miting'te çeşitli illerden gelen Türkmenlerde katılım gerçekleştirdi.

Teşekkürler Başkanım, gerçekleştirmiş olduğunuz konuşma ile gurur duydum. Türkmenlerin her daim yanındasınız desteğinizi ve elinizi hiç çekmediniz. Ben de bu dağların bir çocuğu olarak beni ve birçok vatandaşı temsil edip yardımcı olduğunuz için tüm duyarlılığınız için sonsuz teşekkürler...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.