Hava Durumu

Fatih Karaman'ı alkışlıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2017 03:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 03:01

Yeni yılda Ocak ayının ilk günü seçim heyecanı yaşanacak olan Bursa Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri Odası'nda seçim heyecanı yaşanıyor.

12 yıldır varlığı ile yokluğu belli olmayan, herhangi bir proje üretmeyen Necip Daş'ın saltanı sallanıyor.

Ezberleri bozan genç başkan adayı, Bursa'mızın markası Bağdat Hurma Tatlısının üçüncü kuşak temsilcisi Fatih Karaman, hem meslektaşlarının yüzünü güldüren hem de işte dernek böyle olur diyen projeleriyle şehir dinamiklerinin takdirini kazanmış durumda.

Dernek ve STK'yı yiyelim, gezelim yeri olarak algılayan, geldiği günden bugüne kadar üyelerine sadece  Cuma mesajı atan, esnafın derdinle dertlenme ufkunda olamayan, oda seçimleri yaklaştığında da "arkadaşlar ben adayım" mesajı gönderdiğinde üyelerinden tepki çeken Daş'ın bile alkışlamak zorunda kalacağı adımlar atmaya hazırlanıyor Fatih Karaman.

Biz büyüyen ve gelişen Türkiye olmamız lazımken kendi içimizde Süt ve süt ürünleri konusunda oldukça geri kalıyoruz. Buradan yola çıkarak, Bursalılar, pastane esnafı bile böyle bir odanın varlığından habersiz.  

Gemisini yürüten herkes kaptan derler ya aynı o hesap. Tabiri caizse kimin eli kimin cebinde belli değil. Sıkıntı yaşayan esnafın sıkıntıları bile giderilmiyor. Esnaflar seslerini dahi duyuramaz durumda. Böyle bir vizyonsuzlukta odayı görünmez, bilinmez yapmış durumda.

Araştırma sitesi Numbeo dünyanın yaşanabilir illerini araştırdı. O iller içine Türkiye'den de bir şehir girdi. Ancak ne İstanbul, ne Ankara, ne de İzmir.

Tek Bursa...

Şehrimiz, yaşanabilir 21.  kent seçildi.

Bursa bebek gibi şehirdir. Taşından toprağına mis gibi memleket.  Genç başkan adayı Fatih  Karaman, Bursa'nın ayrıcalıklı bir şehir olduğunun o kadar farkında ki, "Bursa'mızın tüm köylerini tarayıp, saklı kalmış lezzetleri ortaya çıkaracağız" diyor.

Mutlaka uluslararası organizasyonlara katılıp, Bursa'nın tüm tatlarını dünyanın tanımasını sağlayan adımlar atacağız" şeklinde bir ekip ruhuyla hareket ediyor.

Bu durum aslında hemen hemen çoğu vatandaşın sancısı. Bursa en mükemmeli hak ediyor. Bu şehre en iyisini sağlamak için adım atmak isteyen her kaleme desteğim sonsuzdur.

Fatih Karaman'a da sunmuş olduğu projeler ve 'Heyecan ve umuttan' dolayı  bol şans diliyorum. Doğru ve mantıklı adımlar atacağına inancım yüksek. Şu an ki Pastacılar Tatlıcılar Süt ve Süt Ürünleri  Odası hakkını verilerek yürümüyor. Bu düzensizlik ve sorunlara 'Geri dönmeme' gibi sorunların hepsi genç aday Karaman ile ortadan kalkacak gibi gözüküyor.

Fatih Karaman sunmuş olduğu projeler ile vatandaşı umutlandırdı. Dediğim gibi hem göze hem de gönüle hitap eden cinsten projeleri var.

Genç başkanın sosyal projeleri neymiş onlar buyurun şöyle bakalım...

  1. Üyeleriyle düzenli olarak toplantılar düzenleyecek
  2. Mazlum, yetim, öksüz geçlerle, yetiştirme yurdundaki çocukların özel günlerinde hep yanlarında olacak
  3.  Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlarla ilgili projeler
  4. Raf ömrünü tamamlamış ürünleri ve otellerin restoranlarında artan yemekleri ikram edecek,
  5. Dinamik bir kadro ile yola çıkacak
  6. Hem sektörün hareketlenmesine hem de Bursa'nın kalkınmasına destek verecek
  7. Yurt dışına geziler düzenleyip farklı tatlar ve hedefler belirleyecek
  8. Bursa'nın bir çok tadını dünyanın tanımasını sağlayacak
  9. Bursa'nın daha yeşil olabilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile koordineli işlere imza atacaklar
  10. Odanın şu an internet sitesi bile aktif değil, Sektörden toplayacağı veriler ile internet sitesini bir iş ve işçi bulma merkezi haline getirecek
  11. . İşini hakkıyla yapan vergisini ödeyen esnafın zarar görmemesi için merdiven altı üretimin önüne geçeceğiz

Bu, sıralanan maddelere bir Bursalı olarak şapka çıkarıyorum.

Bursa'da önemli işlere imza atıp kenti kalkındırmak için önemli projeler ortaya koyan  Fatih Karaman'a başarılar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.