Hava Durumu

Çocukları gripten değil uyuşturucudan koruyalım

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2016 10:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 10:13

Bursa ve hemen hemen çoğu ilde gittikçe artan madde bağımlılığı vukuatlarının önüne geçilmesi gerekiyor.

Uyuşturucu bağımlılığı çok genç yaş nüfusuna düştü. 14-16-17 yaşlarında uyuşturucu ile tanışan bir sürü genç var. Kimi arkadaş kurbanı, kimi de aile...

İnsanlar mutlu olduğu yeri yadırgar mı bilmiyorum. Fakat çocukların çok genç yaşta uyuşturucu ile tanışması ülke ve insanlık açısından çok acı bir tablo. O kadar kötü bir hal aldı ki, artık sokaklarda parklarda, evlerinin önünde. Hatta yaşam yerlerinde bile bu pisliği kullanan bir çok insan var...

Kişi anneden babadan ne görürse onu yapar diyorlar ama durum pekte öyle değil. Ailede kavga gürültü içersinde büyüyen ne yapsa 'Mutlu' olmayan bir çok çocuk var. Ne yazık ki aile içersin de ki o acı boşluğu arkadaş ortamları ile doldurmaya çalışıyorlar. Hal böyle olunca kötüsü bile bazen en iyi arkadaşı oluyor insanın. Eğer bilinçli,ailesini kaybetmekten korkan, onların sevgisine ihanet etmenin bir yanlış olduğunu... Ve Rabbimin bize sunduğu bu bedeni bir hiç uğruna eritmenin günah olduğunu.. Bilerek yetişmiş bir çocuk olsa iyiyi de kötüyü de kendiliğinden seçer. Ve doğal olarak Bu tür ortamlara kurban olmak yerine. Kendini kurtarmış olur.

Hiç bir anne baba evladının bu tur şeyler ile yaşamasını geçtim, yanlışlıkla dahi karşılaşmasını istemez. Ama bunun için çocukların hatta yetişkin bireylerin bile içinde bulundukları aile düzenleri yada kendi yaşantıları mutlu,birazcıkta huzurlu olmalı. Aksi halde kötü ortamların kurbanı ne yazık ki ölüm oluyor. Geriye acılı anne baba da kalsa bu illeti çocuklardan uzak tutmak için her yolu denemeleri gerekiyor.

Bence anne babanın çocuklarına göstereceği gerçek ilgi ve sevgi ne ilaç ne psikoterapi, hiç bir şey bunun yerini tutamaz.

Bazı ailelerde 'Biz ailemizde ne gördük ki ne gösterelim' diyor ama işin aslı öyle değil.

Öğreneceksin gerekirse sevgiyi kitaplardan, internetten ya da 'Başkan'larının sevgi dolu aile ortamlarından örnek alacaksın. Ama öğreneceksin. Konu çok farklı bir yere gidiyor ama hal böyle olunca da maalesef insanlar sadece okul okuyarak hayatı ve bazı duyguları anlayacaklarını düşünüyorlar.. Oysa insan çok fazla kitap okuyarak araştırarak hırsla bir çok şeyi öğrenebilir. Doğruyu yanlışı birey olmadan da öğrenebilir ve öğretebilir. Çünkü çocuklar ailelerin yansımalarıdır. Mutsuzluk ve geçimsizlik olan bir çok ortamdan kaçmak için her şeyi gözü kapalı yapabilir noktaya gelebilirler. Yanlışa çok çabuk yürür bir çocuk...

Bu yüzden çocuklarınızın peşini bırakmayın. Onlardan uzak durmayın. Çocuklarınızın arkadaşlarının kimler olduğunu her zaman bilin.

Onları sevginizden mahrum bırakmayın.

Aksi halde her gün çığ gibi büyüyen uyuşturucu illeti sizinde çocuğunuza bulaşabilir. Onları sadece gripten ve hastalıktan korumak değil onları asıl uyuşturucudan koruyun.

Bir park köşesinde çocuğunuzu titreyerek baygın halde görmeyi hiç bir anne babanın yüreği kaldırmaz diye düşünüyorum...

Gelin geç olmadan önlem alın, çocuklarınızı sevgisiz bırakmayın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.