Hava Durumu

Bursaspor'dan Osmanlı tokadı

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2017 06:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 06:18

Bursaspor, Süper Lig'in 8. haftasında Osmanlıspor'u evinde konuk edip 10 kişi kaldığı maçta 3-1 mağlup etti.  

'Bazen hüzün bazen keder, senin sevgin ömre bedel' diyoruz ya, hakikaten öyle. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar yüreği dilinin ucunda yaşıyor insan.

 'Devre arası' hariç...

Hani Bursaspor 7. dakikada kazandığı penaltıyı Pablo Martin Batalla değerlendiremedi. Güzel maçtı. Önemli maçtı. İki haftadır devam eden şansızlıkları yeşil beyazlılar üzerinden bugün atmak istedi ve başardı. Le Guen "Batalla'nın geri dönmesi için her şeyi yapıyoruz" açıklamasından sonra Pablo'nun takımdaki gözle görülen azmi herkesi mest etti.

Bir sakatlık atlattıktan hemen sonra yeni sakatlık geçiren Batalla hırsla azimle konuşturdu futbolunu. Belki kaleye hamlesi olmadı ama değerlendirip pozisyon çıkardığı toplar oldukça güçlüydü. Maçı tamamen kendi lehine çevirmek, ki en önemli pozisyon buydu bence. Batalla'nın pasıyla Aziz Behich'in topu kaleye göndermesiyle gerçekleşti. Kembo'ya verilen haksız bir kırmızı kart çıkartmasıydı. Ben buna klasik 'Cüneyt Çakır' diyorum.  Bundan bir önce ki pozisyonda Kembo'ya kuvvetli bir hamle yapıldı Osmanlıspor'a sarı kart bile verilmedi. Topa kafasını kendisi soktu, kırmızı kart yersizdi.

Le Guen motivasyon olayında oldukça iyi gözüküyor

Oyuncu değişikliği için dakika 70'i beklemeye ya da kırmızı kart yemeyi beklemeye gerek yoktu, geç kalınmış bir değişiklikti. Delarge sahaya daha erken girmeliydi. Fakat teknik adam Le Guen'de farklı bir hava var.  Ne sebeple olursa olsun öfke ve gafletten uzak duran birisi ve motivasyon konusunda oldukça başarılı. Bunu taraftara ve futbolculara da verdiğini düşünüyorum. Kembo'nun kırmızı kartından sonra elini uzatıp moral olması çok dikkat çekti. Maç içinse değişik bir strateji izledi. Tuttu da. Güzel bir sürprizdi. Riskliydi, bu galibiyet ile taçlanınca tadından yenmez bir karşılaşma oldu. Timsah 10 kişiyle Osmanlı'yı resmen devirdi.

Galatasaray maçında gerçekten tribünlerde randıman yoktu. Hınca hınç doluydu ama içi boştu sanki. Ya da daha önceden de dediğim gibi gösterilmiş olan görsel şovdan kaynaklanan bir durgunluk vardı. Oysa Osmanlı maçında öyle miydi? Tribünleri izlemekten maçı unuttuğum anlar oldu. Şüphesiz ki Bursaspor taraftarı açık ara galip gelir birçok tribüne, birçok taraftara.  Gerçek taraftar nasıl olur, bir takım nasıl desteklenir her zaman ki gibi gösterdiniz. Bu şehir, bu şehrin takımı, taraftarı güzel günleri hak ediyor, inanç azim ve hırsla nice galibiyetli günlere...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.