Hava Durumu

Doğanın gücü:  6 doğal ağrı kesici

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 06:30

1. Acı Veren Baharatlı Yiyecek : ACI BİBER

Sıcak şeylerden hoşlanıyorsanız, muhtemelen bir miktar acı olduğunu biliyorsunuzdur. İlginçtir ki, Japon turbu olarak bilinen wasabi ve kırmızı biber gibi sıcak yiyecekler aslında doğal ağrı kesici görevi görebilir. Arnavut (cayenne) biberinin faydaları arasında çeşitli doğal ağrı kesiciler bulunur. Güçlü biber, mastektomi veya ampütasyon sonrası ağrı kesici dahil olmak üzere ameliyat sonrası ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

Arnavut biberi aynı zamanda güçlü bir kandida öldürücüdür. Bilim adamları, diğer kandida semptomlarının yanı sıra eklem ağrısına bağlı yaygın bir iç enfeksiyon olan candida da dahil olmak üzere 16 farklı mantar türüne karşı aktif olduğunu buldular. Acı biber cinsleri ayrıca harici ağrı kesici sağlar. Acı biberde bulunan önemli bir doğal ağrı kesici olan kapsaisin, kas ağrılarını, gerginliği ve hatta cilt enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcı olur.

2. Adet Ağrısı için :ÇUHA ÇİÇEĞİ YAĞI

Çuha çiçeği yağı, esansiyel yağ asidi gama-linolenik asit açısından doğal olarak zengindir ve doğal bir PMS tedavisi olarak dünya çapında daha popüler hale gelmektedir. Birçok kadın, hormon dengeleyici etkileri sayesinde ağrı da dahil olmak üzere yaygın görülen adet öncesi semptomları hafifletmek için kullanır. Antidepresan kullanıyorsanız, kanama veya nöbet bozukluğunuz varsa, şizofreni için fenotiyazin ilaçları kullanıyorsanız veya yüksek tansiyon tedavisi görüyorsanız, çuha çiçeği yağına başlamadan önce doktorunuzla konuşmalısınız.

3. Çürükler ve Karpal Tünel Ağrısı için :ARNİKA YAĞI

Diğer birçok uçucu yağ kadar popüler olmayan arnika yağı, her ecza dolabında bulunabilinir. Genel olarak topikal kullanım için güvenli kabul edilen ciltte kullanılan arnika yağı, böcek ısırıkları, çürükler ve hatta artrit alevlenmeleriyle ilişkili iltihaplı ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Morlukları tedavi etmek için günde iki kez arnika yağı uygulamak, düşük konsantrasyonlu K vitamini formülasyonları cildin iltihabını azaltmaya yardımcı olur. Karpal tünel için  arnika yağı doğal ağrı kesiciler bölümünde de akıllıca bir seçimdir.

4. Kas Ağrısı ve Baş Ağrısını Gidermek İçin  : LAVANTA VE NANE YAĞLARI

Nane yağı doğal ağrı kesici, kas gevşetici özellikler içerir. Hatta fibromiyaljiyi ve miyofasiyal ağrı sendromunu hafifletmeye yardımcı olduğu araştırmalarla gösterilmiştir. Nane yağı kan dolaşımını iyileştirir ve lavanta kas gerginliğini azaltır - baş ağrısını hızla durdurmanın yollarından biridir.  Elinize birkaç damla nane veya lavanta yağı damlatın ve ardından karışımı alnınıza, şakaklarınıza ve boynunuza sürmeyi deneyin. Esansiyel yağları badem, üzüm çekirdeği veya hindistancevizi yağı ile karıştırarak da birkaç damla ile seyreltebilirsiniz.Nane-lavanta kombinasyonu ayrıca egzersiz sonrası kas ağrısını azaltmak için destek oluşturur.

Not: Bazı uçucu yağlar inanılmaz ağrı azaltıcı özelliklere sahiptir. (Her zaman olduğu gibi, uçucu yağları talimatlara göre kullanmak önemlidir çünkü bu bitki bazlı bileşikler güçlüdür. Bu nedenle, uygun olduğunda taşıyıcı yağlarla uygun şekilde karıştırdığınızdan emin olun.)

5. EPSOM TUZU

Magnezyum açısından zengin epsomtuzunun  kemik ve eklem ağrısı ve kas ağrıları için doğal bir ağrı kesici olduğunu zaten biliyor olabilirsiniz. (Özellikle topuk dikeni ağrısına çaredir.) Epsom tuzu, ağrılı bir kıymık batmasında veya doğum sonrası ağrılarda da işe yarayabilir.

Kıymıktan etkilenen bir alanı ılık su ve epsom tuzuna batırmak, kıymıkların acısız bir şekilde çıkmasına yardımcı olur. Epsom tuzu içeren bir oturma banyosu, magnezyumdan destekler,  doğumdan sonra oluşabilecek ağrıya bağlı iltihabı bastırabilir.

6. Büyükannenizin Usülü : KEMİK SUYU

"Eski günlerde" atalarımız, yiyecek için kullandıkları bir hayvanın herhangi bir bölümünü ziyan etmeyi sevmezlerdi. Bu nedenle o zamanlar kemik suyu  neredeyse herkesin beslenme düzeninin normal bir parçasıydı. Kemik, ilik, deri, ayaklar, tendonlar ve bağlardan oluşan bu eski moda beslenme tarzı, modern diyetlerde büyük ölçüde eksik olan bol miktarda kollajen, prolin, glisin ve glutamini sağlamaya yardımcı oldu.

Kemik suları, vücudunuzun kolayca emebileceği formlarda mineraller içerir: kalsiyum, magnezyum, fosfor, silikon, kükürt ve diğerleri. Enflamasyonu, artriti ve eklem ağrısını azaltmak için pahalı takviyeler olarak satılan bileşikler olan kondroitin sülfat ve glukozamin içerirler.

Kemik suyunun bu kadar güçlü bir doğal ağrı kesici görevi görmesinin nedenlerinden biri, jelatin içeriği nedeniyle kemiklerin sürtünmeden kaymasına yardımcı olacak yumuşak bir yastık görevi görme yeteneğini içerir. Ortak bir anti-age olarak düşünebilirsiniz.

Reçeteli Ağrı Kesicilerin Tehlikeleri

Hiç şüphe yok ki reçeteli ağrı kesiciler ağrınızı azaltmaya yardımcı olur. Sorun şu ki, kronik semptomlarla ilişkili ağrıyı gidermek için çoğu zaman daha fazlasına ihtiyacınız var. Daha da kötüsü, aşırı doz ve bağımlılık daha da yaygın hale geliyor, bu da doğal ağrı kesicilerin her zamankinden daha önemli olduğu anlamına geliyor.

Reçeteyle satılan ve reçetesiz satılan ağrı kesiciler ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur, ancak birçok yan etkiyle birlikte gelir. Aspirin yan etkileri, mide ülserleri ve solunum problemlerini içerirken, artan miktarda aşırı doz ölümlerinden reçeteli ağrı kesiciler sorumlu tutulmaktadır.

Uçucu yağların yanı sıra, kas yapışıklıklarını ve tetik noktalarını parçalamaya odaklanan doğal ağrı kesiciler, bağımlılık yapan ve zarar veren reçetesiz ve reçeteli ilaçlara başvurmadan daha iyi hissetmenize yardımcı olmak için size destek verebilir. Şifa dolu günler dilerim..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.