Hava Durumu

Detoks nedir? Detoksifikasyon nasıl yapılır?

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 06:30

Detoks! Rafları kaplayan sayısız ürün etiketinde bu kelimeyi görmeden bir sağlık gıda mağazasından kolay kolay geçemezsiniz. 21 günlük "detoks" programlarından, tüm vücudu "temizler" e kadar detoksifikasyon seçenekleriniz sınırsızdır. Zencefil ve acı suların ev yapımı "detoks" karışımları için sayısız meyve suyu, takviye ve sıcak çay tarifleri bulursunuz. Gerçekten sağlıklı olmak için "detoks" yapmamız gereken birçok mesajla alıyoruz, ancak bu gerçekten ne anlama geliyor ve hattadetoks gerekli mi?

Modern yaşam tarzlarımız sayesinde - her gün soluduğumuz havadan içtiğimiz suya, yediğimiz yiyeceğe, vücudumuza ve evlerimize koyduğumuz ürünlere kadar toksinlerle bombalanıyoruz. Aslında, CDC tüm hastalıkların % 80'inin çevresel ve yaşam tarzından kaynaklı olduğunu tahmin etmektedir..

İlk olarak, detoksun ne hakkında olduğunu ve bir "detoks" ihtiyacının neden olabileceğini inceleyelim.

Detoksifikasyon nedir?

Yeni detoksifikasyon eğilimine rağmen, bu doğal sağlığın yeni bir kiracısı değildir. Detoksifikasyon yöntemleri, "Batı Tıbbının Babası" olarak bilinen Hipokrat'a kadar binlerce yıl öncesine dayanır. Tanımı gereği detoksifikasyon, vücudunuzdaki toksik maddelerin fizyolojik olarak uzaklaştırılmasıdır. Lenf ve dolaşım sistemleriniz bireysel hücrelerinizi detoksifiye ederken, daha geniş bir ölçekte detoksifikasyon esas olarak karaciğeriniz, böbrekleriniz ve bağırsaklarınız tarafından gerçekleştirilir. Bağırsaklarınız, akciğerleriniz ve cildiniz gibi diğer organlar da vücudunuzdan toksinlerin atılmasında rol oynar.

"Toksisite", kimyasal bir maddenin veya belirli bir madde karışımının vücudunuza herhangi bir şekilde zarar verme derecesi ile belirlenir. Kısacası, bir toksin vücudunuz için zehirli bir maddedir. Bu ağır metalleri, böcek ilaçlarını, kirleticileri, GDO'ları, gıda katkı maddelerini ve çok sayıda kimyasal maddeyi içerir. Ne yazık ki, bu toksik maddeler içtiğiniz su, soluduğunuz hava, yediğiniz yiyecekler, kozmetik ve kişisel bakım ürünleriniz ve temizlik ürünlerine kadar her şeyde saklanıyor. Tencere setinizden bile toksinler yayılır.

Biyoakümülasyon veya biyobirikim ise, insan vücudunda toksin birikimi, astım, alerji, kanser, zihinsel durumlar ve birçok otoimmün sorun gibi kronik rahatsızlıkların artmasına katkıda bulunan önemli bir faktördür. Besin zincirinin tepesinde olduğumuz için, organik olmayan et yediğimizde, hayvanlara verilen tüm antibiyotikler, büyüme hormonları ve diğer kimyasalların yanı sıra beslenen tahıllara püskürtülen herbisitler ve böcek ilaçlarını tüketiyoruz. Bu yüzden sadece organik, güvenilir gıdaları tüketmenizi tavsiye ederim . Benzer şekilde, böcek ilacı, gübre ve diğer kimyasallarla kontamine olan konvansiyonel ürünlere göre organik ürünler öneririm.

Doğal detoksifikasyonu desteklemek için neler yapabilirsiniz?

Vücudunuzun doğal detoksifikasyon sistemi, toksinlere, zayıf beslenme düzenine, strese ve enfeksiyonlara aşırı maruz kalırsa, vücudunuzun detoks yollarınız için ekstra desteğe ihtiyacı vardır. Otoimmün bir durumunuz varsa, vücudunuz toksinlerle başa çıkmak için daha az donanımlıdır. Toksik yükünüzü yönetmeye yardımcı olmak için, detoks destekleyici takviyeleri alabilir ve haftaya anlatacağımdetoks yollarınızı desteklemeye yardımcı olan bazı yiyecekleri günlük rutininize dahil edebilirsiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.