Hava Durumu

Candida ile mücadelede en etkili yiyecekler

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 07:00

Candida'nın aşırı büyümesine karşı savaşmak ve mikrobiyomunuzla dengeyi yeniden kurmak için tükettiğiniz yiyecekler oldukça önemlidir

1. HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı doğal olarak bağırsak sağlığını destekleyen antibakteriyel yağ asitleri olan kaprik asit ve lorik asidi içerir. Bu antifungal yağ asitleri, maya hücrelerinin duvarlarında delikler açarak ve bunların ölmelerine neden olarak Candida büyümesine ve replikasyonuna müdahale eder. 10 karbonlu doymuş bir yağ asidi olan kaprik veya kaprilik asit, Candida'nın aşırı büyümesini önlemede en hızlı ve en etkilidir, bu yüzden Candida ile savaşan takviyelerden biri olan KaprilikAsit'teki birincil bileşen budur.

Hindistan cevizi yağını kahvelerinize ekleyerek tüketebilirsiniz.

2. SARIMSAK

Sarımsak ve sarımsak özleri, çeşitli hastalıkların önlenmesi ve ele alınmasına yardımcı olmak için yalnızca içerik olarak değil aynı zamanda bitki bazlıfarmasötikler olarak da kullanılır. Sarımsak, Candida hücrelerinin büyümesini ve çoğalmasını önleyen doğal antifungal özelliklere sahip kükürt içeren bir bileşik olan allisin içerir. Birçok araştırmaya rağmen, allisin içeren sarımsakların yararlarını elde etmenin en iyi yolu, ham maddeyi beslenmenize eklemektir. Taze ezildiğinde, bu küçük yiyecek, etraftaki en iyi mantarlardan biridir.

Sarımsaktan en iyi şekilde yaralanmak için sert bir cisim ile ezip tüketin. Ezilmesi içerisindeki etken madde olan allisini açığa çıkartır.

3. LAHANA GRUBU SEBZELER

Brokoli, Brüksel lahanası, roka, lahana ve turp gibi lahana grubusebzeler, Candida'ya saldıran izotiyosiyanatlar, sülfür ve azot içeren bileşikler içerir. İzotiyosiyanat çalışmaları, bitki türevli bileşiğin Candida'nın büyümesini inhibe ettiğini ve anti-bakteriyel özellikleri ile sağlıklı bir bakteri dengesini desteklediğini tespit etmiştir.

Brokolinin içeriğindeki etken maddeyi arttırmanın en etkili yolu ise brokoliyi çiğden parçalara ayırmak, limon ve tuz ile karıştırıp 15 dakika dinlendirip tüketmektir.

4. ZENCEFİL

Zencefil genellikle karın ağrısını yatıştırmak veya gazın iç basıncını azaltmak için kullanılır. Ancak, parçalanmaktan ve bağırsak kanalındaki gazı dışarı atmaktan daha fazlasını yapabilir. Zencefil ayrıca gingeroller ve shogaoller içerir. Zencefil kökünün bu iltihapla savaşan, mantar önleyici bileşenleri, aşırı büyümenin giderilmesine yardımcı olmak için sağlıklı bir bakteri dengesi sağlar. Zencefil grubun en güçlü mantar karşıtı olmasa da, vücudunuzun glutatyon seviyelerini yükselterek vücudunuzun detoksifikasyonunu yaparken önemli miktarda karaciğer desteği sağlar.

Günlük içeceğiniz 1 fincan zencefil çayı, hem bağırsak lümeninizi iyileştirmede, hem karaciğer detoksifikasyonunuz da büyük destek sağlar

5. ZEYTİNYAĞI

Zeytin, keten, avokado ve çuha çiçeği yağları vücudunuzun Candida ile savaşmasına yardımcı olabilecek antioksidanlar olan polifenoller içerir. Ana fenolik bileşikler (polifenoller), hidroksitiroz güçlü antioksidan aktiviteye sahiptir ve zeytin ve avokado yağlarında, oleik asidde bulunan birincil yağ asidi, iltihapla mücadele etmeye ve bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olur.

6. KARANFİL

Karanfil doğal olarak güçlü bir esans yağı olan eugenol ve dahili olarak alındığında oldukça etkili bir antifungal içerir. Candida hücrelerinin büyümesini neredeyse tamamen engeller. Karanfil yağı ayrıca ayak parmağının ve tırnakların mantar enfeksiyonları için topikal bir yardımcı olarak da etkili olabilir.

7. TARÇIN

Tarçın, vücudunuzun iltihaplanma ile savaşmasına yardımcı olan bir baharattır ve aynı zamanda antifungal özellikler gösterir. Kaprilik aside benzer şekilde, maya hücrelerine zarar vererek sonuçta ölmelerine neden olur. Candida'nın aşırı büyümesini önlemek için çalışırken diyetinize dahil edilmesinde fayda olur.

8. LİMON SUYU

Limonun uçucu yağı hafif mantar önleyici özellikler içerir. Lemon'ın diyetteki ana rolü, Candida ile savaşmaya çalışırken karaciğerinizi detoksifiye etmeye yardımcı olmaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.