Hava Durumu

İşletmelerde ekip çalışmasının önemi (1)

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2016 09:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 09:24

Artan rekabet, azalan kar marjları, müşteri ihtiyaçlarının çeşitlenmesi ve her gün zorlaşan piyasa şartları ekip çalışmasını zorunlu kılmaktadır. 101. günümüzde ekip çalışmasını zorunlu kılan üç temel sebep vardır: şirket organizasyonunun yassılaşması veya matriks bir yapıya geçmesi; çeşitlenen müşteri ihtiyaçları nedeniyle, bireysel kalitenin, ekip başarısını gerçekleştirmek için yeterli olmaması; şirket birleşmeleri.

Günümüz iş yaşamında bu üç sebepten en az biri ile karşılaşılması "ekip çalışmasını"  gerekli kılmaktadır. Bireysel kalite, ekip kalitesi ve kurum kalitesi uyumlu bir çalışma ve sinerji doğuran yüksek performans için birbirini tamamlayan üç temel öğedir. Bu uyumu sağlamak ise sistemli ve bilinçli bir çaba gerektirir.

Bu bölümde "işletmelerde ekip çalışmaları nasıl uygulanmaktadır" üçüncü alt sorusuna cevap aranacaktır. 

EKİP ÇALIŞMASI KAVRAMLARI 

Ekip bazı özgün çalışma amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik olarak tasarlanmış, düzenli çalışma ve rol ilişkilerine sahip olan ve karşılıklı olarak etkileşen ikiden fazla bireyin oluşturduğu topluluktur.

Başka bir tanıma göre ekip, belirli bir amaç ve performans hedefleri çevresinde toplanmış ve birbirlerini karşılıklı olarak sorumlu tutan bir bakış açısına sahip birbirlerini tamamlayıcı yetenekleri olan küçük bir grup insandır. Katzenbach, J. R., Smith, D. K., The Wisdom of Teams: Creatingthe High-Performance Organization, Harvard Business School  Press, Boston, 1993, s. 54. 

Ekip çalışması ise, görev başarımına sorumluluk ve coşkuyla katkıda bulunan ve sürekli ilişki halindeki bireylerden oluşan küçük bir işbirliği grubunun sürekli eylemidir 106. Ekip çalışması organizasyonda daha güçlü bir enerji ve momentum (sinerjietkisi) elde edilmesi, yenilik ve yaratıcılığın ortaya çıkarılabilmesi için son derece önem taşımaktadır.

Ekibin tanımında üç önemli öğe göze çarpmaktadır. Bunlardan birincisi, ekibin oluşturulabilmesi için iki veya daha fazla kişinin gerekmesidir. İkincisi ekibi oluşturan kişiler birbirlerine bağımlı olmaları ve birlikte hareket etmeleridir. Bir başka deyişle, devamlı olarak karşılıklı etkileşim halinde olmalarıdır.

Tüm bu ve diğer nedenlerden dolayı ekip çalışmasının işletme performansı üzerinde pozitif etkilerinin olacağından söz edilebilir. (Aktan, C., "Ekip çalışması ve Sinerji",  http://www.canaktan.org/yonetim/sinerjik-yonetim /ekip- calismasi.htm, (30.03.2006).

Devam edecek...

Kalın sağlıcakla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.