Hava Durumu

Bir daha 15 temmuz tekrarlanır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2019 07:00

Ülkesine aşık herkesin kafasında aynı soru!

Bir daha 15 Temmuz girişimleri tekrarlanabilir mi?

Evet tekrarlanabilir!

Peki, önlenebilir mi? Bentlenebilir mi?

Kaygıları minimalize edecek bu perspektifteki olası sorunları derin yaralar açmadan sistemden bypass edecek önemler alınarak elimine edilebilir.

Alınabilecek tedbirler ve uygulanması gereken yöntemlere değinecek olursak; sayıları 500 bine yaklaşan polis ve jandarma kadrosu, ordudaki cunta karşıtı birliklerle birleşince ve halk desteğini de arkasına alırsa, işte o zaman 15 temmuzvari planlama ve siyasi ihanet, mühendislilerinin proje ve uygulama girişimleri Allah'ın izniyle başarısız olur.

'Tekrarlanamaz! Buna teşebbüs edilemez!' demek çok yanlış bir bakış açısıdır. Rehavete sürükler. Asıl önemli olan tekrarlamak ve buna teşebbüs edenlerin umudunu kıracak stratejik yöntemler nasıl uygulamaya konulabilir, nasıl önleyici adımlar atılabilir? Buna odaklanmak lazım.

Ordunun yüzde sekseni profesyonelleşmeli; alınacak personel siyasi ve dünya görüşü açısından karma olmalı. Yani orduya, anayasaya bağlılık, vatanseverlik, millet iradesine saygı gibi değerler açısından ortak özelikler taşımalı. Yaşam tarzı, siyasi ve dünya görüşü açısından homejen değil heterojen bir yapılanmayla dizayn edilmelidir. Böylece ordu kendi içinde otokontrolü sağlar ve aşırı uçların filizlenmesine engel olur.

Bir başka önemli husus da albay ve sonrasındaki rütbe artışları bahsettiğimiz hassasiyetler dikkate alınarak yapılmalı. Sadece liyakat yetmez. Demokrasiye, anayasaya ve milletine bağlılığı sürekli gözlemlenmeli. Zaman zaman farklı pratiklerle test edilmelidir.

Halk sürekli bilinçlendirilerek algısı açık tutulmalı. Polis çesitlilik esasına göre kadrolaştırılarak silah takviyesi yapılmalı. Güç açısından cılız bırakılmamalı. Polise düzenli kent savaşı tatbikatı yaptırılarak güç açısından denge oluşturulmalıdır.

Unutulmamalıdır ki;  düzeni bozup kendi lehine ele geçirenler hep dengesizliklerden faydalanmışlardır. Polisin paradigmayla teşkilatlandırılması bir gün (Allah korusun) yabancı bir işgal girişimine karşı ülke savunmasında ve şehir savaşında çok faydalı olur. Jandarma keza böyle kadrolaştırılıp yetiştirilmeli, oluşturulacak dengeye katkıya hazırlanmalıdır.

Ama bütün tedbirlere rağmen darbeye yeltenme olur mu?

Evet, her zaman böyle bir tehlike var.

FETÖ olmaz geçmişteki vesayetçi zihniyetin artığı ve ardılı örümcek kafalılar olur! Ama kuvvetle muhtemel olur!

Bize düşen bu gerçekle yüzleşerek bu heves ve heva içinde olanların hayallerini çökertecek rasyonel reel bariyerler oluşturmaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.