Hava Durumu

Tarım Bakanı ve hayvanları katledenler

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 07:00

Her gün farklı suçlardan onlarca sabıkası olan, hırsızlık yapmış, uyuşturucu satarak gençlere kumpas kurmuş, adam yaralamış veya öldürmüş kişileri...

Konuşamayan, kötülüğün, utancın insandan geleceğini tahmin edemeyen hayvanları zehirleyenlerin, katledenlerin polis tarafından yakalandığıyla ilgili haberleri seyrediyor, okuyoruz!

Dikkat edin, uyuşturucu, yaralama, hırsızlık suçlarından dosyaları kabarmış, sabıkalılar, aynı işten suç işliyor, yakalanıyor, üç ay, bir yıl yatıp çıkıyorlar!

Geçen gece Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, can dostlara zehirli et verenler, onlarca sokak köpeğinin can çekişerek ölmesine sebep oldular. Bir gün sonra Orhaneli'nde de yol kenarında zehirlenerek katledilen köpekler canımızı sıktı.

Başkent'teki mevzuya dönecek olursak.

Olay, sosyal medyada infiale neden olunca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, açıklama yapmak zorunda kaldı!

İşi yasa yapmak, suçluları dünyaya geldiğine pişman etmek olan Bakan Bey, sosyal medya hesabından, yaşanan utançla ilgili şu ifadeleri yazdı: "Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Ankara Batıkent'teki insanlık dışı olayın sorumlularının bulunması, yasal işlem yapılması için Emniyet güçlerimiz ve Belediye ekiplerimizle çalışmalarını sürdürmektedirler. "

Tabi, böyle bir utanca, alçaklığa imza atanlar yakalandı, sonra da para cezasının ardından serbest kaldılar...

Ardından da savcılık bu karara neyse ki itiraz etti.

***

Şimdi...

Bu ruh hastalarının, yarın aynı utanca imza atmayacaklarını kim garanti edebilir?

Hani hayvanlara eziyet edenler hapsi boylayacaktı?

Hani yasa çıkacaktı?

Firavun'u, Karun'u, Ebu Cehil'i bile kıskandıran alçakların, aç hayvanları zehirlediği bir ülkeden bahsediyoruz.

Gelgelelim insanı yaşamaktan bıktıran hadiseler cereyan ediyor. Şimdi elinde yasa yapma yetkisi olan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, masum hayvanları zehirleyenlerin bulunup, yasal işlem yapılacağını söylüyor.

Hakikaten hayretler içerisindeyiz, sözün bittiği, taşların bağlandığı bir süreç yaşıyoruz.

***

OSMAN AK ANKARA'YA GİTTİ

İŞTE YERİNE GELECEK İSİMLER!

İki sene önce.

Adana'ya tayini çıkan Selami Yıldız'ın ardından Bursa Emniyeti'nin bir numarası olmuştu.

Herkeste, "Osman Ak'ın mesleğindeki son görevi, kentimizde emekli olur" görüşü hakimdi.

Görev süresi içinde medya ile çok fazla yakın teması olmadı. Dolayısıyla teşkilatın şehrimizde yaptığı başarılı çalışmalar, operasyonlar istenildiği şekilde kamuoyuna yansımadı.

Şimdi Osman Ak'a Başkent'te başka bir görev verildi. İçişleri Bakanlığı uhdesindeki Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'na ataması yapıldı.

Şimdi...

Kulislerde Ak'ın yerine göreve geleceği konuşulan isimler arasında Konya Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Şükrü Yaman, Ordu Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Aslan ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Tacettin Arslan olacağı yönünde.

Teşkilatın üst düzey yetkililerinden aldığım bilgiye göre, kararname en geç bir ay içerisinde imzalanarak, Bursa'nın yeni Emniyet Müdürü'nün ataması yapılacak.

****

BAŞKANLIĞI DÜŞTÜ

Hani şu Adana'nın Kozan ilçesi MHP'li Belediye Başkan adayı Nihat Atlı denilen birisi vardı!

Seçim çalışması sırasında, ağzından çıkanı kulağı duymayan zavallıdan bahsediyorum. Başkan olduğu takdirde rakipleri için, "Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta anasını belleyeceğiz" demişti.

Bu kişi sandıktan çıktı, belediye başkanı oldu. Ancak; cinayet, kız kaçırma, alıkoyma gibi suçlarla sabıkası olduğu tespit edildi ve başkanlığı düşürüldü.

Böylelikle YSK, olası bir skandalı ortadan kaldırmış oldu. Hak yerini buldu. Atlı'nın da kirli çamaşırları ortaya çıktı!

***

BİR SÖZ

Yeryüzündeki en güzel, en bereketli coğrafyalardan biri olmasına rağmen Venezuela, varlık içerisinde yokluk yaşıyor, krizler, sorunlar bitmiyor.

Ahmet Yeşiltepe

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.