Hava Durumu

Şükrü Erdem ve Mustafakemalpaşa

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 07:02

Bursa merkezde olduğu gibi, ilçelerde de seçim heyecanı zirveye doğru tırmanıyor.

Örneğin, Mustafakemalpaşa'da da acayip bir yarış söz konusu. CHP burada aday çıkarmamış, ortak bir isimde görüş birliğine varılmıştı.

O isim eski Gençlik ve Spor Bakanı Şükrü Erdem, İYİ Parti'nin Mustafakemalpaşa adayı olarak ilçenin altını üstüne getiriyor. Gittiği her yerde, gördüğü ilgi görülmeye değer.

Bunun en büyük sebebi, bu kentin çocuğu olmasıyla birlikte, sevilen bir şahsiyet.

Mustafakemalpaşa'nın köylerinde yaşanan sıkıntıları bilen, üretimle kalkınmanın ne anlama geldiğini gittiği her yerde ifade eden Erdem, belediye meclisinin geçtiğimiz ay köylerin taşınmazlarının satışından 12 milyon lira geliri bütçesine koymasına en yüksek perdenden itiraz etmesi, 'Köylerin meraları, taşınmazları kesinlikle satılmayacak' diyerek sesini yükseltmesi, büyük ilgi görüyor.

Erdem ayrıca, başta hayvancılık ve tarım olmak üzere,  Tümbüldek ve Suuçtu'nun turizme kazandırılmasıyla, tersine göçün önünü açacaklarını söylüyor.

31 Mart'a 10 gün kaldı. Mustafakemalpaşa'da İYİ Parti'nin Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, umulduğundan fazla ilgi ve alaka görüyor.

Nasıl derseniz,

İlçenin her köyünde, her mahallesinde bindirilmiş kıtalardan arınmış, gözleri çakmak çakmak, samimi kalabalıklarla karşılaşıyor.

Kıyı gözüktü, bekleyip göreceğiz.

Erdem seçimi kazanırsa; verdiği sözleri tutar, projelerini en kısa zamanda gerçekleştirirse Mustafakemalpaşa yaşanılabilir bir belde olacaktır.

Son söz.

Son yılların en ünlü sloganları olan "turizm, tarih, tarım ve hayvancılık" yeni dönemde pratiğe dönüşürse, ilçenin yakın gelecekte popülaritesini artacaktır.

***

İMO TOPLANTISI ALBAYRAK VE CHP'Lİ ŞENTÜRK

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını tanışma toplantısında bir araya getirdi.

Adayların arasında 40 yılını dolduran da vardı, mesleğe yeni adım atan da.

Mesela davetliler arasında Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, yine SP'nin adayı Mehmet Atmaca, 2014'te CHP'den Nilüfer Belediye başkanı, hemen sonrasında aynı partinin milletvekili adayı olan, şimdi ise AK Parti Bursa'nın Nilüfer'den aday gösterdiği Necati Şahin, SP'nin Nilüfer'de genç adayı Mehmet Cihan Terzioğlu ve farklı ilçelerden meclis üyeleri yer aldı.

Başkan Mehmet Albayrak'ın, meslektaşları arasında belediye başkanı ve meclis üyesi adayı olarak göreve talip olanları buluşturması şehrimiz adına önemli bir adım.

İMO'nun bu türde buluşmalarının siyasette yaşanan diyalog eksikliğine, tozlanan üsluba da ayar vereceğini düşünüyorum.

Çünkü bizler Türkiye gemisinde seyahat ediyoruz, birilerinin gazıyla hareket edip, geminin batmasına asla müsaade etmemeliyiz.

Dolayısıyla toplantı sırasında eleştirilerden dolayı gerginleşen ortamı anında yumuşatan ve herkesi hoşgörüye davet eden Mehmet Albayrak'ı ve şehre katkı koymak, yaşanan çarpıklığı ortadan kaldırmak için aday olduğunu söyleyen CHP meclis üyesi adayı Mustafa Şentürk'ü kutluyorum.

***

KİTAP FUARINDA KÖFTE EKMEK

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Kitap Fuarı geçtiğimiz hafta sonu sona erdi.

Fuara 324 bin kişi gelmiş. 365 yayınevi katılım sağlamış. Birçok tanınmış yazarın kitapseverlerle fotoğraf çektirdiği fuarda, bu sene ziyaretçi artışının beklendiği gibi olmadığı görülüyor.

Bunun en büyük sebebi ise internet ve sosyal medya ile fazlaca vakit geçirmek.

Hal böyle olunca, okuma oranında belirgin bir düşüş söz konusu.

Öte yandan fuarın dışındaki olumsuz görüntüler, bu sene de yaşandı. Sağlıksız koşullarda açıkta gıda satışı yapanlar, ekmek arası köfte satanlar, hem trafiği aksattı, hem de buraya yakışmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

***

BİR SÖZ

Yarın ölecekmişsin gibi yaşa. Sonsuza dek yaşayacakmış gibi öğren.

Mahatma Gandhi

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.