Hava Durumu

 Yeter artık, Yenişehir Havaalanı dünyaya açılsın

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 08:09

Sanayisi olan, ihracatında BTSO katkılarıyla fırlama yapan Bursa, aynı zamanda tarihin kendisine sunduğu imkânlardan dolayı turizmin çekim merkezidir.

Bir yanda deniz, bir yanda Uludağ, diğer yanda ise kadim mekanları ile kente gelen misafirlerin başını döndüren açık hava platosu.

Tabi şehre gelenlerden bahsederken, birkaç dakika düşünmek zorundayız.

Sebebine gelince...

Maalesef Bursa'mıza farklı ülkelerden gelmek isteyen turistler, iş adamları Yenişehir Havaalanı'nı kullanamıyor.

Sabiha Gökçen veya Atatürk Havaalanı'nı kullanarak kentimize gelmeye mecbur kalıyorlar.

Uzun lafın kısası Bursa hala üvey evlat.

***

Birkaç yıl önce Yenişehir Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılacağıyla ilişkin açıklamalar yapılınca, acayip heyecanlanmıştık. Ama bu çıkışların sadece beyanattan ibaret olduğunu zaman içinde öğrendik!

Heyecanımızı, çalışma azmimizi tam kaybettik dediğimiz bir anda, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'den Yenişehir'le ilgili dikkat çeken, ümitlerimizi yeşerten bir çıkış geldi.

Esgin, geçen hafta Yenişehir Havaalanı'nın uluslararası nitelik kazanması ve isminin Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesini TBMM komisyonunda gündeme getirdi.

Atılan bu adımın daha öncekilerden farklı olduğunu tahmin ediyoruz.

Neden diyecek olursanız...

Esgin'in sistemli ve mantıklı bir çıkış yaptığını düşünüyoruz. Ankara'da bu işin peşini bırakmamak ve Yenişehir'le ilgili sıkıntıları sürekli gündeme getirecek adımlar atarak bu sorunu kökünden çözecektir.

Bu ısrarcılığının en büyük nedenlerinden birisi, Bursa'nın sanayi ve tekstil kenti olması, ikincisi ise, yukarıda işaret ettiğimiz gibi turizm.

Nasıl ki, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın yıllar önce ısrarla üzerinde durduğu ve "ihracat yaparsak, üretimi arttırırız" aidiyetiyle yaptığı çıkışın, şimdilerde ne kadar doğru bir eylem olduğu anlaşılıyorsa, Mustafa Esgin'in Yenişehir Havaalanı'nın dünyaya açılan bir kapı olmasını istemesi de aynı ufka bakmasından kaynaklanıyor.

Bu şehirde yaşayan herkesin, Mustafa Esgin'in attığı bu adıma destek vermesi gerekir.

Çünkü Bursa ne kadar çok üretim yaparsa, ekonomik anlamda zirveyi o kadar zorlar.

Buradan yola çıkarak,

AK Parti'ye oy vermeyen vatandaşlar, kent dinamikleri ve muhalefet, hep birlikte koro halinde Yenişehir Havaalanı'nın kargo taşımacılığı ile beraber uluslararası uçuşlara açılması için Ankara'ya seslerini duyurmaları lazım.

Bu çıkışı yaparken de...

Şehrimizi İstanbul'un arka bahçesi olmaktan kurtarmak ve Bursa lobisinin oluşmasına katkı koymak adına çalışmalara hız verirken, "sen, ben..." demeden el birliği ile hareket edilmeli.

Ayrıca bu koroya omuz vermesi gerekenler arasında,

Sabahın erken saatlerinde bineceği uçağa, Bursa'dan gece yarısı kalkıp İstanbul'a giden iş insanlarının da yer alması gerekiyor.

Dolayısıyla, Mustafa Esgin'in attığı bu çok önemli adıma destek verilsin ki yıllardır atıl durumda olan Yenişehir Havaalanı, dünyaya açılan kapımız olsun.

Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz.

Bursa kazanırsa hepimiz kazanırız!

***

AK PARTİ BURSA'DA BİR İLK, İNCİ SÖĞÜTLÜ

İktidar partisinin Bursa'da il ve ilçe teşkilatlarında kadın yöneticilerin aktif görevlerde yer aldığı, herkesin malumu.

Bunun yanı sıra mevcut parlamenterleri biliyor, daha önceki bayan vekilleri de hatırlıyoruz.

Ancak, AK Parti kurulduğundan bu yana ilk kez bir bayan, ilçe başkanı olarak atandı.

Artık Mudanya İlçe Başkanı 29 yaşındaki İnci Söğütlü.

Böylece geçen hafta yapılan ilçe başkanları atamalarında Söğütlü, şehrimizde bir ilçeye başkan olarak atanmasıyla tarihe geçmiş oldu.

İnci Hanım'a yeni görevinde başarılar dilerken,  Mudanya siyasetine renk katan adımlarını, projelerini merakla bekliyoruz.

***

BİR SÖZ

Tanrı'nın öldüğünü iddia eden Nietzsche öldü, fakat Tanrı hüküm sürmeye devam ediyor.

Hakan Albayrak

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.