Hava Durumu

 Aktaş, eleştiri ve önerilere her zaman açık

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 08:02

Dün 'Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, meslektaşlarımızla bir araya geldi.

Programlar çakıştı diye biraz telaşlandık ama...

İlk önce Aktaş'ın Merinos'taki davetine icabet ettik.

Başkan konuşmasına başlarken, dersine iyi çalıştığını, İnegöl'den gelen birisi olmasına rağmen Bursa'yı iyi tanıdığını söyledi.

Masaları tek tek gezip, bizlerle selamlaşan Aktaş, kendisine yapılan yapıcı eleştirilere, önerilere her zaman açık olduğunu belirtti.

Basının, demokrasinin güçlenmesinde en büyük güç olduğunun altını çizdi. Yazılanlardan, yapılan haberlerden duygusal davranarak etkilendiği dönemleri hatırlattı.

Beştepe'den aldığı güç ve destekle yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aktaş, şehri imar ederken yataylığa dikkat edeceklerini, yeşil alanların metrekaresini çoğaltacaklarını ifade etti.

Şunu açıkça söyleyelim, Bursa'da farklı bir seçim kampanyasına şahit olacağız.

Birbirlerini ötekileştirmeyen, nefret söylemlerinden uzak, projelerin birbiri ardına açıklandığı, tarihe not düşülecek bir süreç yaşayacağımız kesin.

Bunun en büyük sebebi, iki adayın da birbirlerinin gücünü bilmesi ve doğru algılarla kamuoyunun huzurunda olmak istemeleri.

Örneğin Alinur Aktaş, "Toplantımızı uzun tutmayalım, Bozbey'le de buluşacaksınız, selam söyleyin" demesi, her şeyi tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor.

Şöyle ya da böyle  Aktaş'ın bu yaklaşımını alkışlamak gerek...

Çünkü bu kent, daha önce (Aynı partiden olmalarına rağmen) rahmetli Hikmet Şahin ile Recep Altepe arasındaki husumeti unutmuş değil.

***

BOZBEY, MAHFEL'DEN SELAM VERDİ

Lodosun etkisinden olsa gerek, yollar tenha olduğu için Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Mahfel'deki davetine yetiştik.

Tabi Bozbey, Aktaş'ın Merinos buluşmasını da göz önünde bulundurarak programına başladı.

Dedik ya tebessüm ve diyalog ortamı diye; Bozbey de bu işi iyi bilen kimliği ile şehrimizin hafızasından doğru mesajlar vererek yola çıktı.

Adaylığı ile ilgili, "İnanıyorum ki halkımız hizmetten ve Bursa'nın gülümsemesinden, sorunların en aza indirgenmesinden dolayı oy kullanacaktır. Bizler bunun için yola çıktık" diyerek söze başladı.

Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasını düşünemediğini, bunun en doğal ve tabii bir yaşam hakkı olduğuna dikkat çektikten sonra farklı bir kent kültürü oluşturmak için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Hiçbir gazeteciye, "sen şu soruyu sor, sen bu soruyu soramazsın" demediğini anlatan Bozbey, basının özgür olması, kentlerin daha iyi yönetilmesi anlamına geldiğini ve Bursa'nın kent dinamikleriyle birlikte yönetilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gazetecilere danışmadan proje üretmenin doğru olmadığını belirti. Daha sonra da sözü meslektaşlarımıza bırakarak sorularını yanıtladı.

"Başkan seçilirseniz yerel medyanın sorunları hakkında hazırladığını proje ya da çözüm önerileriniz olacak mı?" sorusuna, bu sorunları en iyi medya çalışanların bildiğini yine gazetecilerle birlikte bir araya gelerek çözecek arayacaklarını söyledi.

"Seçimi kaybederseniz ne yapmayı planlıyorsunuz?) sorusuna ise "Kaybetmeyeceğim ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım" diye yanıtlayan Bozbey "Böyle bir ihtimali düşünmüyorum" dedi.

Toplantısını erken bitirip gazeteciler aracılığı ile kendisine selam yollayan rakibi Alinur Aktaş'a teşekkür eden Bozbey, "Ben hiçbir zaman çatışmacı ve ötekileştirici politikalar gütmedim. Daha önceki seçimlerimde bile tüm rakiplerimi tek tek ziyaret edip başarılar diledim. Bu tavrım devam edecek" diye konuştu.

Çalışan Gazeteciler Günü'nde Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayları Aktaş ve Bozbey, fırsatı iyi değerlendirmiş oldular ve bu vesile ile seçimler öncesi bir anlamda görücüye çıktılar.

İki aday sahaya, iki farklı mekanda inerken medya mensuplarıyla buluştular.

Kısacası sahalar kızışıyor.

31 Mart akşamı çıkacak olan sonuç, şimdiden merak edilmeye başlandı.

***

BİR SÖZ

Kardan adam heykeline tekme atan bir nesille karşı karşıyayız.

Rauf Tamer

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.