Hava Durumu

Mustafa Dündar: 'Osmangazi'ye fark katacağız'

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 07:00

Birileri aday olmaması için özel çaba gösterdiği, kulisler yaptığı Mustafa Dündar, 'Usta'lık dönemi sloganıyla girdiği seçimi kazanarak, Osmangazi tarihinde üst üste 3. kez kazanan tek belediye başkanı oldu.

Geçen gün, 56 kentten daha büyük ilçenin Belediye Başkanı Dündar'ı ziyaret ettik; her zaman olduğu gibi yoğun tempoda çalışıyordu.

Kapı komşusu, şehrimize kazandırmak için sabırsızlandığı 'Yeni Kent Meydanı' için hummalı bir çalışma içinde. Yakında kazma vurulacak.

Kentsel dönüşümle ilgili ise temkinli ve gerçekçi konuşan Dündar, Çarşamba semtinin nefes alması gerektiğini belirtirken, vatandaşa mağduriyet yaşatılmaması, gözyaşının akıtılmaması konusunda hassas...

***

Sohbetimiz sırasında kimsenin dairelerde oturmak istemediği Çarşamba'ya Suriyelilerin farklı bir hava kattığını, kiralarını gününden önce ödediklerini, bu semtte aile ortamının oluşmasına katkı sağladıklarını hatırlatan Dündar, bölgede ticarete de hareketlilik geldiğine işaret etti.

Osmangazi'ye nefes aldırmak için daha çok ağaç, daha çok yeşil alan ve tarihin ortaya çıkarılması, turizme kazandırılması didinişini sürdüren Dündar, Bursalılara 5 yıl sonra çok farklı bir Osmangazi hediye edeceğinden emin.

Belediyecilik heyecan gerektiren, pısırıklığa asla alan açılmaması gereken bir hizmet alanı. Mustafa Dündar, ilk günkü heyecanını devam ettiren bir isim. Doğal ve samimi.

Kendisine verilen 'Usta'lık nişanını en iyi şekilde hizmete döndürmenin telaşında.

Biz, kadim şehre hizmet etmek için yola devam diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın icraatlarını yakından takip ediyoruz.

Tabi ki Bursa adına heyecan duyuyoruz.

***

GELECEĞİN MUCİTLERİ, BULUŞUYOR

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), dikkat çeken bir organizasyon için hummalı bir çalışma içindeler.

Buttim'deki TÜYAP Fuar Merkezi, Türkiye'nin en büyük bilim şenliğine bu yıl 8'incikez ev sahipliği yapacak.

Festivalin proje yarışmalarına Edirne'den Kars'a bine yakın başvuru gelmiş.

Katılımın yüksek olması Bursa'mız adına sevindirici.  Aynı zamanda, organizasyonun çok farklı kesimlere ulaşması ise harika.

2-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek bilim şenliğinin bu yılki teması"Dijital Türkiye" olarak belirlenmiş.

Yerli ve milli üretim ile nitelikli işgücüne destek vermek hedefiyle TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan festivalin proje yarışmalarına...

Çocuk Mucitler 10-13 yaş, genç mucitler 14-17 yaş,  usta mucitler ise 18 yaş ve üstü kategorilerde yarışacaklar. Katılımcılara 111 bin lira para ödülü dağıtılacak.

***

BİR SÖZ

Bir sürü dostum içinde elbet düşmanım olacak; ama nerden bilebilirdim ki onca düşmanım içinde beni dostum vuracak.

 Maksim Gorki

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.