Hava Durumu

Mustafa Bozbey'in Gölyazı isyanı

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2018 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 07:00

Birçok değerin kıymetini maalesef bilemiyoruz.

Bunun en büyük sebebi, yürüdüğü yolda ayağına takılan taşları kenara çekmek isteyen bir halka, "balkona bakması"  tavsiyesinde bulunulmasıdır!

Böyle olunca da, kentinde, ilçesinde, sokağında ve caddesinde olup bitene karşı kıpırdamayan yürekle ve boş gözlerle bakanların fışkırmasına üzülerek şahit oluyoruz.

Belki de birçoğumuz farkında bile değil ama Gölyazı kentin dünyaya açılan farklı bir kapısı, turizm kalelerimizden birisi. 

Geçenlerde SKAL Bursa Kulübü'nün organizasyonu ile burada bir toplantı yapıldı. Vali İzzetin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve iş insanları katıldı.

Amaç, burasının tarihi dokusunun korunması ve turizme kazandırılmasıydı.

Gelin görün ki, yukarıda işaret ettiğimiz gibi Gölyazılılar üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etmeye, duyarsız davranmaya devam ediyorlar!

Buradan yola çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  haklı olarak Gölyazı'da yaşayanların bu güzelim yerin kıymetini bilmediğini, elini taşın altına koyacak adımlar atamadığını belirtti.

Bozbey isyanında yerden göğe kadar haklı. Gölyazı'nın Bursa turizminin görünmez ve gizemli değeri olduğunu haykırıyor.

"Kıpırdayın, kendinize gelin" diyor.

Mustafa Bozbey, dün Nilüfer meclisinde isyanını şu ifadelerle dillendirmek zorunda kaldı, "SKAL Bursa Kulübü organizasyonu ile geçtiğimiz günlerde bölgede bir toplantı yapıldı. Vali, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursa'daki çok sayıda iş insanı, Gölyazı için bir araya geldi. Ama üzülerek söylüyorum ki, Gölyazı halkı onları bağrına basamadı, bu da benim üzüntümdür. Daha farklı karşılayabilirlerdi. Bu iş insanları oraya restoran, otel yapmak için gelmedi. Sadece 'Bursa turizmine nasıl katkı sağlayabiliriz, nasıl destek verebiliriz?' anlayışıyla oraya geldiler. Ama orada başka görüşler oluştu. Gölyazı halkı kendi bölgesine sahip çıkmalı ve değerini bilmeli. Gölyazı halkının, bölgenin geleceğinin turizmde olduğunu bilmesi gerek."

Evet, Bozbey'in söyledikleri bunlar.

Şimdi yapılması gereken şu; aziz Gölyazı halkı, lütfen ölü toprağını üzerinizden silkip ayağa kalkın, bastığınız toprağın değerini bilin, sivil toplum bilinciyle hareket edin ki bu güzellik size ekonomik güç katsın, Gölyazı'yı dünya tanısın.

***

BİR SÖZ

Kula kul olma, Allah'ın sana verdiği nimetleri doğru kullan, aç ve açıkta kimse kalmasın diye mücadele et.

Louis Farrakhan

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.