Hava Durumu

Milletvekilleri bakan ve yardımcılarına ulaşamıyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 07:00

31 Mart, ardından yenilenen 23 Haziran İstanbul Seçimi'nin ardından İktidar Partisi'nde hareketlilik her geçen gün artıyor.

Geçtiğimiz gün kurucusu olduğu partisinden istifa ettiğini açıklayan Ali Babacan, dikkatleri üzerine çekti.

Yeni parti kuracağıyla ilgili yapılan tartışmaların gündemi belirlediğini söyleyebiliriz.

Öte yandan...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle istişareler yapmaya devam ediyor.

Her bölgenin vekilleriyle bir araya geliyor. Bugün sona erecek olan görüşmelerin ardından, yapılan toplantılarda ortaya çıkan raporlar değerlendirilecek.

Erdoğan'ın her ilin milletvekilini tek tek dinlediği ve sorumlu oldukları şehirlerde yatırımları artırmaları konusunda talimat verdiği söyleniyor. Vekillerin ayrıca Cumhurbaşkanı'na sorular yönelttiğini de belirtelim.

Bu arada milletvekilleri, hem bakanları hem de bakan yardımcılarını Erdoğan'a şikâyet etmişler. Sebebi ise kendilerine ulaşamamakmış.

Tabi basına kapalı yapılan konuşmaların ilk maddesi 31 Mart Seçimleri ve yenilenen İstanbul Seçimi.

İkinci önemli gündem ise yaşanan oy kaybının nedenleri ve ekonomik sıkıntı.

İstişareler sona erdikten sonra belirlenen bir takvimle Erdoğan, seçimde başarılı olan kentleri ziyaret edecek; muhtemelen vatandaşla bir araya geleceği mitingler tertip edilecek.

***

Hazır yatırım talimatı gündemdeyken, biz de Bursalı vekillere bir tavsiyede bulunalım.

Şehri tebdili kıyafetle gezmelerini önerelim. Bu kentte doğan, sokaklarını, caddelerini arşınlayan bir fani olarak gözlemlediklerimin hiç de iç açıcı olmadığını söylemeliyim.

Esnaf, işçi, emekli geçinemediğini ağız dolusu ifadelerle söylerken, gençler umutsuz olduklarını haykırıyor.

Kasap dükkânının nerede olduğunu unutan insanlardan bahsediyoruz, ayın sonunu getiremeyen babalardan söz ediyorum. Kullanmadıkları elektriğin bedelini ödemekte zorlanan, bu işin sorumlularına iki yakası bir araya gelmesin diye bela okuyan yurttaşlarla karşılaşıyorum.

Panayır kavşağına dikilen yeni ucubelerin kentin dokusuna zarar verdiğini söyleyenlerin, seslerini duyuramadıklarını belirtmek zorundayım.

Kısacası AK Parti'nin Bursalı vekillerinin şehirdeki trajediyi duyduklarını biliyorum ama bizzat gözlemlediklerinin sonuçlarının, partilerinin akıbeti açısından önemli olduğunu özellikle ifade edelim.

***

SREBRENİTSA KURBANLARINI UNUTMADI

Dün Avrupa'nın ortasında yaşanan Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümüydü.

Hala Sırpların katlettiği Müslümanların acıları unutulmuyor, Potoçeri mezarlığındaki ağıtlar arşa yükseliyor.

Aradan 24 yıl geçmesine rağmen bazı soykırım kurbanlarının cenazelerine ancak ulaşılıyor, kimlik tespitleri yapılanlar toprağa veriliyor, yakınlarının acıları bir kat daha artıyor.

Her sene Temmuz ayının 11'inde katillere lanet yağarken, hayatını kaybedenler rahmetle anılıyor.

Birçok parti ve dernek katliamın yıldönümünde sosyal medya hesabından katledilen Müslümanların acılarını paylaşan mesajlar yayımlaması, kamuoyu tarafından takdir ediliyor.

Daha önce kulağının üstüne yatan, hassasiyet göstermeyenler dahi uyanması, tepki vermesi birlik ve beraberlik açısından ne kadar güzel!

Çünkü din, dil, ırk mezhep, siyasi görüşü ne olursa olsun mazlum mazlumdur.

***

BİR SÖZ

Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.

Aliya İzzetbegoviç 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.