Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den son mesajlar...

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 07:00

Nasıl ki AK Parti, MHP ile Cumhur İttifakı yaparak meydanlara çıktıysa, CHP ve İYİ Parti de  Millet İttifakı çatısı altında halkın karşısına çıktı.

Dün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, sandık başına gitmemize iki gün kala Bursalılara Gökdere Meydanı'ndan seslendiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere'de Bursalılara Uludağ'a sırtını dayayarak hitap etmişti. Kılıçdaroğlu ve Akşener ise tam tersini yaptı. Döner kavşağa kurulan kürsüden Bursalılara hitap ederken ovaya sırtlarını dayadılar.

İlk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey gerçekleştirmek için platforma çıktığında, kalabalığın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Öncelikle şu hususa dikkat çekelim. AK Parti'nin bu meydanda topladığı kalabalık kadar, Millet İttifakı'nın mitingine ilgi gösterdiğini gördük.

Özellikle kadınların, gençlerin ilgisine şahit olduk.

Coşkulu insanları selamlayan ve kısa bir konuşma yapan Bozbey, kampanya süresi içinde paylaştığı projelerini, alanda toplananlara bir kez daha hatırlattı.

Bursalılar kendisini 'Başkan Bozbey' sloganları ile selamladı.

Mustafa Bozbey, kenti birlikte yöneteceklerini tekrarlarken, ulaşımda gençlere yapacakları kampanyadan bahsetti. Üretemez hale gelen çiftçiyi, kooperatifçilikle kalkındıracaklarını söyledi.

***

AKŞENER SERT KONUŞTU

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kürsüye çıktığında gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduğunu Bursalılara teşekkür ederek belirtti.

Erdoğan'ın yaptığı gibi, ekrana verilen görüntüyle Devlet Bahçeli'nin 2015 ve öncesinde söylediklerini hatırlattı.

Akşener, 'iktidarın mutfaktaki yangını söndüremediğini, kapanan fabrikalardan dolayı üretimin durma noktasına geldiğini' kaydetti.

Kısacası Akşener, her mitingde olduğu gibi Bursa'da da çok sert mesajlar verdi.

***

KILIÇDAROĞLU:  EKONOMİK SORUN VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına 'beka sorununu' gündeme getirerek başladı.

Vatandaşın bekasının mutfak olduğunu anımsatan.

Kılıçdaroğlu, "Beka falan hepsi hikaye. Normali şudur, biz şunları yapacağız. İşsizlikten söz edemiyorlar. Üretimden söz edemiyorlar. Mutfaklarda yangın var söz edemiyorlar. Sanayici memnun değil, söz edemiyorlar. Ne diyorlar, iftira atıyorlar. Önümüzdeki süreç içinde sandığa giderken düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın" dedi.

Ekonomik sıkıntının vatandaşı perişan ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ülkenin üretimden koparıldığını söyledi.

Bursa'da yaşamanın ve Bursalı olmanın ayrıcalık olduğunu belirten CHP lideri, "özlenen yeşil şehri yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Evet, Gökdere'ye gelen Akşener ve Kılıçdaroğlu, toplanan kalabalıktan memnun oldular. Sandığa gitmemize 48 saat kala, seçmene mesaj verdiler.

***

İYİ PARTİ'NİN BASIN DANIŞMANI ORTALIKTA YOK!

Mitinglerde organizasyonlar çok önemlidir.  Yani plan, programa dikkat etmek, alanda görev yapacak olanlara kolaylık sağlamak, pratik çözüm üretmek gerekir.

CHP Bursa'nın basın danışmanlığını yapan Tayfun Çavuşoğlu'na iki partinin liderini nasıl takip edeceğimi sorduğumda, Bozbey'in otobüsünde yoğunluk olduğunu, hemen karşısındaki İYİ Parti seçim aracının ise müsait olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu'nun da dediği gibi, İYİ Parti'nin otobüsüne geldiğimizde araç boş olmasına rağmen, İYİ Parti Bursa'nın basın işleriyle ilgilenen arkadaşı ortalıkta göremedik.

Haliyle karmaşa yaşandı, görüntü almak, fotoğraf çekmek isteyen gazeteciler mağdur oldu.

Gelin görün ki, gazetecilerle muhatap olması gereken, İYİ Parti Bursa'nın basın işleriyle ilgilenmek için bu teşkilatla anlaşan arkadaş, ortalıkta yoktu.

Haliyle miting sağlıklı bir şekilde takip edilemedi.

Akşener'in Bursa'daki yarenlerinin, yaşanan bu sıkıntıyı gözden geçirmelerini, daha pratik düşünen basın danışmanları ile çalışmaları gerektiğini buradan belirtmek istiyorum.

***

SAKİN KAMPANYA

Yarından sonra sandık başındayız.

Bursa'mızda, yerel seçimle ilgili heyecanın zirve yaptığını söyleyemeyiz.

Her ne kadar gerilim siyaseti benimsenmiş olsa da, sağduyu hakim oldu.

Şuana kadar, kimsenin burnu kanamadı.

Ufak tefek sataşmaları saymazsak, sakin bir kampanya gerçekleşti.

İnşallah, sandıklar açıldıktan sonra da sıkıntı yaşanmaz, herkes, çıkan sonucu kabullenir.

Demokrasinin gereği de bu olsa gerek.

***

BİR SÖZ

Bizim tarım alanlarımızda üretim var, böyle olunca da halk kazanıyor.

Fatih Mehmet Maçoğlu

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.