Hava Durumu

Karayolları elma dersem çık, armut dersem dur!

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2019 07:00

Salı sabahı Ankara'ya doğru yola çıkarken, şehrin ışıkları hala sönmemişti.

Yağmur, kendisini hissettire, hissettire yağıyordu.

UEDAŞ'ın artık geleneksel hale gelen "Şehrin Işıkları Fotoğraf Sergisi" için başkente doğru yola çıktık.

Meslek büyüğümüz, ablamız Gül Kolaylı, araç komutanı olunca, kendimizi daha güvende hissederek Bursa'yla vedalaştık. Sevinç Çelebi'nin sohbetiyle yolları kısalttık.

İhtiyaç, çay molası derken, yüksek binaların esir aldığı, daha da ruhsuzlaştırdığı Ankara'ya, tabiri caiz ise "ayak bastık".

Önceden belirlenen ve EFDK'nın Genel Müdürlük binasının giriş katındaki fotoğraf sergisi kısa süreli bekleyişin ardından, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve EFDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın kurdele kesimi, konuşmaların ardından sona erdi.

Gerçekleşen etkinlikle ilgili, unutmadan ifade edelim.

5 binin üzerinde başvurun yapıldığı, amatör veya profesyonel fotoğraf sanatına ilgi duyanların sayısında geçen senelere oranla inanılmaz bir artış söz konusu.

Ülkemiz ve dünyanın farklı ülkelerinin şehirlerinden 50 fotoğrafın sergilendiği programda,  Irgandı Köprüsü fotoğrafı, açılışa gelenleri kendisine hayran bıraktı.

Tüm bu gelişmelerin ardından.

Havanın soğuması ve yağışın başlamasını da göz önüne alarak, kısa süreli başkent turunu iptal ederek yola revan olduk.

TİPİ ESİR ALDI

Eskişehir'e 40 kilometre kala kar yağışı şiddetini artırınca, neşeli yolculuk bir anda endişeyi beraberinde getirdi.

Büyükerşen'in şehrine yaklaşırken, bir akaryakıt istasyonunda kısa mola verdik. Kamyon ve tırlar, mekanın otoparkını doldurmuş, buraya adeta sığınmışlardı.

Trafik polisleri, "Bursa'ya devam edecekseniz yola çıkmayın, karayolu kapanmış durumda. Ancak Eskişehir buraya 20 kilometre, sonrası sıkıntı" diye uyarılarda bulundular.

Biz de Eskişehir'e kadar devam ederiz diyerek yola çıktık. Keşke çıkmaz olaydık. Kentin çıkışında trafik durmuş, yaklaşık 50 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu; tırlar, kamyonlar, otomobiller yoğun kar ve tipinin esiri olmuşlardı.

İki saati aşkın aracımızın içinde korku ve endişeyle yolun açılmasını beklesek de.

Maalesef karayolları, önceden uyarılmasına rağmen, buzlanan, buzlu yolda kayan yüksek tonajlı araçlar yüzünde yolu açma becerisini gösteremedi!

Ta ki, 3 saatin sonunda trafiğe uzun uğraşlar sonucunda akış verilebildi.

***

Şimdi...

Meteoroloji yetkilileri günler öncesinden uyarı yapmalarına rağmen bu karayolunda, 21. yüzyılda, 2019 yılında, insanlar perişan oldular.

Yakıtı biten araçların içinde insanlar donma tehlikesi geçirdi. Bebekli anneler, nineler ve dedeler korku dolu anlar yaşadı.

Sormak istiyorum.

İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç ve Finlandiya'da kış 6 ay sürüyor; buralara yoğun kar yağıyor ama yollar asla kapanmıyor.

Bizde ise tam tersi oluyor.

Ne hikmetse vatandaşı mağdur eden bürokratlar saatler sonra yolu açtık Tweetleri atarak, bu ayıbı kapatmaya çalışıyorlar.

Yolda mahsur kalan kamyoncu ve tır şoförleriyle konuştum. Söyledikleri şu: "Karayolları önceden önlem alsaydı, bu yolu kar ve tipi kapatamazdı."

Yaşanan bu skandalın sorumluları hesap verir mi bilmiyorum ama vicdanlarında inanılmaz bir leke oluştuğu kesin!

Perişanlık içinde, kilometrelerce uzunluğundaki aracın yaktığı yakıt ve milyonlarca lira paranın havaya uçması...

20 santim kar yağınca yolların kapanması....

Maazallah kentler bombalansa, demek ki ekmek bulamayacağız!

Akıl alır gibi değil doğrusu. Bunca ıstırabın içinde karayollarını çocukken oynadığımız, saklambaçtaki gibi, 'elma dersem çık, armut dersem çıkma' şifresiyle arasak da, bulamadık, Kamil!  

***

HIZIR MELEK

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, moralini bozmayan, bizimle yakından ilgilenen, şehre ışıktan öte, bize ışık saçan UEDAŞ'ın Basın Danışmanı Melek Poyraz'a buradan teşekkür etmek istiyorum.

Ankara'ya doğru yola çıkıp, başkentten neşe içinde dönüşümüz sırasında, yolda yaşanan onca korku ve strese rağmen, suratındaki gülümsemesi hiç eksik olmayan ve kuruma ışık saçan Melek Hanım'a şükranlarımızı sunuyoruz.

***

NİHAT ÖZDEMİR, LİMAK'A IŞIK SAÇIYOR

Nihat Özdemir, ülkemiz başta olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinde devam eden büyük projelerin tam ortasında yer alan bir girişimci.

LİMAK Holding, son 10 yılda Nihat Bey'in azmi ve gayretleriyle inanılmaz bir mesafe kat etti.

Yatırımları yakından takip eden Nihat Özdemir, onca yoğunluğa rağmen, Salı günü Şehrin Işıkları Fotoğraf Sergisi'ne katılarak, ekibine moral verdi, Bursa'mızın incisi olan, içinde Irgandı Köprüsü, Teleferik ve Uludağ'ı buluşturan tabloyu ölümsüzleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

***

BİR SÖZ

Esas olan sadece yaşamak değil, insana yakışır şekilde onurlu yaşamaktır.

Nazım Hikmet

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.