Hava Durumu

Kamu Hastanelerinde neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2019 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 07:05

Milletin işini kolaylaştırmak, sorunları ortadan kaldırmak, pratik çözümle birlikte, proje üretmeyi akıl eden kamu görevlileri, duayı, takdiri ve teşekkürü hak edenler sınıfına giriyor, insani umutların artmasına neden oluyorlar.

Ama elinden tutulup bir makam, koltuk verilen bazı kimselerinçatık kaşla,emrinde çalışanların azmini, hayata olan bakış açılarını değiştiren ilginçliklere imza atması, bu kişilerle birlikte, onları o göreve getirenleri de sorgulamayı gerektiriyor.

Oysa Başkan Recep Tayyip Erdoğan özellikle bakanlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, farklı kademelerde görev yapan bürokratlara "vatandaşın işini zorlaştırmayın, devlete kimse küsmesin" çıkışlarını her yerde, her platformda tekrarlıyor.

Ama gelin görün ki liyakat, bazı amir, müdür ve bürokratlar tarafından devre dışı bırakılabiliyor.

Tıpkı, Kâbe'nin damına çıkan Suudluların zehirlenmiş veliahdı gibi.

***

Bursa'daki Kamu Hastaneleri'ndeki bazı yöneticiler, emri altında çalışanların çalışma azmini yerle bir ediyorlarmış.

Bu hastanelerde görev yapan ismi bende saklı memurlarla yaptığım görüşmede, işi kaliteli hizmet üretmek olan yöneticilerin, kendilerini incitici, bıktırıcı, eski Türkiye mantığı ile hareket ettiklerinden bahsettiler.

Kraldan fazla kralcı davrandığına dikkat çektiler.

Dikkat ediniz görevi; kalite ve hizmeti arttırmak olan amirler, diğer adaylı müdürler.

Sorumluluklarının dışına çıkıp, her Allah'ın günü yüzlerce hasta ve hasta yakınıyla muhatap olanların moralini en yüksekte tutmaları gerekirken, gücün verdiği bir zehirlenme içinde olmaları çok şaşırtıcı.

Buradan Sağlık Müdürü Özcan Akan'a seslenmeyi bir vatandaşlık görevi kabul ediyorum.

Aynı zamanda kendisi de bir sağlıkçı olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'i de, şehrimizdeki hastaneleri gezdiğinde, ne demek istediğimizi anlayacağından hiç şüphe duymuyorum.   

Birilerinin, hangi makamda olursa olsun, toplumu birbirine bağlayan değerleri hoyratça tahrip etmesine müsaade edilmemeli.

Vakit erken, gereğini yapın, 'gönülleri kazanacağız' sloganlarının bir biri ardına sıralandığı bir süreçte, gönülleri kıranların takipçisi olun.

***

ERDOĞAN'DAN ÇINAR AĞACI MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere'deki mitingin ardından, kürsünün hemen yanındaki Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını yapmıştı.

Müze hakkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgiler alan Erdoğan, Bursa'nın simgesi ve değeri çınar ağacı ve erguvanın detay olarak gözükmesini istediği fotoğrafı çektirmişti.

Erdoğan'ın bu iki ağaçla verdiği mesaj net. 'Şehir eski görünümüne kavuşsun. Yani, 'Yeşil Bursa' fotoğraflarda değil, sokaklara, caddelere, en ufak metrekarelere yansısın.'

***

BİR SÖZ

Sapla samanın karıştığı bir çağda yaşıyoruz. Fikir sahibi gibi görünen, ancak bilgi sahibi olmayan insanların arz-ı endam ettiği bir karnavalın içindeyiz.

Erol Göka

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.