Hava Durumu

Kalbi Selim'den gıda bankası ve dil kursu

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2018 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 07:13

Bu çocukların içine samimiyet, amatörlük kaçtığı ve çıkmaya niyeti olmadığı için de, Bursa'mızda olağanüstü işlere imza atıyorlar.

Nerede üşüyen, açım diyen, evlatlarına istediğini alamayan anne-babalar varsa onlara el uzatıyor, kalpleri kuşatıyorlar.

Her Allah'ın günü şehrimizde boynu bükük kim varsa, "sizin gözleriniz gülsün" sloganıyla hareket ediyorlar.

Kimden, kimlerden söz ediyorum; Kalbi Selim Derneği'nin ele avuca sığmayan Başkanı Osman İpekçioğlu ve iki elin parmaklarını geçmeyen ekip arkadaşlarından.

Tabi amatör ruhla çalışmalar yapıp, profesyonelleri kıskandırınca da, en üstten en alttakine kadar herkesin dikkatini çekiyorlar.

Mesela...

Geçenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ankara'da bir araya gelen Osman İpekçioğulları, derneğin Bursa'da yaptığı faaliyetlerini sözlü olarak anlatma fırsatını yakaladı.

İşin içine riya ve sahtekârlık karıştırmayan gönül insanlarına siyasi hayatı boyunca kucak açan Erdoğan;Kalbi Selim'in adımlarını yakından takip ediyor, takdirle karşılıyor.

***

Kalbi Selim'in şimdiki hedefi, Yıldırım ilçesine bağlı İncirli Mahallesi'nde hayırseverler aracılığı ile kiraladıkları 3 katlı binada örnek alınacak faaliyetlere imza atmak.

Her katı 130 metre kare büyüklüğünde olan yerde kültürel faaliyetler, el beceri ve sanat kursları açılacak.

Bitmedi...

Tefrişatı bitmek üzere olan platoda, öğrenmek isteyenlere ücretsiz İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca gibi evrensel dil kursları verilecek.

Durun, daha devamı da var,

Kalbi Selim'in insanlara ışık olduğu Ankara Caddesi üzerindeki merkezinde ise; yolda kalana, yatacak yeri olmayana sıcak bir yuva halini alacak, gelen misafirlerin karnı doyacak.

Başka... Şehrimiz Kalbi Selim sayesinde gıda bankasıyla tanışacak.

Şehrimizde bulunan uluslararası üne sahip marketlerle yapılan anlaşma sayesinde her ay bin 500 aileye düzenli gıda yardımı yapılacak.

Bu arada, Ocak ayının ilk 15 gününde 300 aileye ulaştırılan erzak paketleri ve Yıldırım Kaymakamlığı aracılığı ile 900 kişiye kömür yardımı yapıldı.

Hele bunların içinde parası olmadığı için "elektrik, su ve doğalgaz faturalarımızı yatıramadık" diyen 40 gözü yaşlı insanı fatura ablukasından kurtaran anında çözüm.

İşte bu işler böyle olur ablalar, beyler diyerek Kalbi Selim adımlar atan Osman İpekçioğulları ve gönül dostlarını kutluyoruz.

Unutmadan...

İpekçioğulları'nın sokak hayvanları için "canlar aç ve susuz kalmasın, onlara merhamet elinizi uzatın" projesi var ki şapka çıkarıyor, ayakta alkışlıyorum.

***

NEDİR BU YOĞUN BAKIMDA GÖBEK ATMA SEVDASI!

İş ahlakı insanadâhil olmaz, yerleşmez ise, insanlık adına üzülecek, kahır içinde bırakacak görüntüler daima ortaya çıkar.

Hele mevzu sağlık alanında yaşanıyorsa, aman ki aman!

Malum her gün acil servislerde, yoğun bakımlarda yüreğimizi acıtan olayları görüyor, okuyoruz.

Şu fotoğrafa iyi bakın.

Yer, Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi.  Görevli sağlık çalışanları müzik eşliğinde göbek atıyorlar.

Bir yanda canıyla uğraşan, hayatla irtibatı kopmaz üzere olan hastalar, diğer yanda ise bu zavallılar!

Önceden iyiliği alkışlıyorduk, şimdi ise rezillikleri, kepazelikleri, saymakla bitiremiyoruz!

Acayip şekilde çürüyor, adeta yok olan kadavraya dönüyoruz.

Utanıyorum, üzülüyorum, kahroluyorum.

***

BİR SÖZ

Yoksa yıkım, insanların ve inançların farkına varmadan değişmesi anlamına mı geliyordu? Belki de yıkım, ötekilerin üstünlüğünü görerek onlara benzemeye çalışmak demekti.

Orhan Pamuk

Foto, kalbi selim, yoğun bakım, söz

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.