Hava Durumu

İftar bahane Erikli'nin projeleri şahane

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2018 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 10:25

Bursa deyince, Bursa'yı simgeleyen onlarca marka ve ürün sıralayabiliriz buraya...

Şeftaliden,  kestane şekerine, pideli köfteden İskender kebabına, Uludağ'dan İznik Gölü'ne, gazozuna, zeytinine kadar bir sürü değer.

Ama göz ardı edilen ve ancak Bursa dışına çıktığımızda, bir marketin rafında veya mola verdiğimiz bir benzin istasyonunda gördüğümüzde yüzümüzü gülümseten bir imaj daha var.

Bursa'nın yani Uludağ'ın suyu ve bu su ile damakları fetheden bir marka...

Bursa ile özdeşleşen birçok marka, Bursalıların haklı eleştirilerinin en başında, şehrin kaynaklarını, topraklarını, insan gücünü, elektriğini, suyunu, kullananlar, "bu şehre vergi vermiyorlar" diye tepki gösterirler.

Tek tük kalsa da artık çoğu Bursa'yı göz ardı etmemeye çalışıyor. Çünkü Bursa sanayisi gerek yerel, gerekse dünya markalarının üssü durumunda...

Ama yine de Türk futbolunda ezberleri bozup Süper Lig'de şampiyon olan Bursaspor'a destek olmayan, koca koca holdingleri, şirketleri, hiçbir şey olmamış gibi davranıp masanın altına saklananları biliyoruz.

Sadece futbol ya da spor değil, kültür ve sanatta da Bursa'nın emeğini, enerjisini havasını suyunu kullanmalarına rağmen sosyal hayata katkı koymayı kendilerine zul görenlerin kim olduğunu da biliyoruz.

Hepsi için aynı şeyi söyleyemem; Bursa'mıza yatırım yapmayı düşünen, Bursa'da vergisini ödeyenleri tenzih ederek kaleme alıyorum bu yazımı.

Ancak, projeler gerçekleştirenleri gördükçe de yüreğimiz kıpır kıpır oluyor, bu kentte yaşamaktan zevk alıyoruz.

***

Şimdi size bunlardan birini, Bursa'dan çıkıp Türkiye'ye, hatta dünya markası olma yolunda sessiz ama emin adımlarla ilerleyen bir değerimizden söz edeceğim.

Uludağ'ın suyunu dünyaya ulaştıran, vergisini Bursa'ya ödeyen, yatırımını şehrimize yapan bu değerli markamız Erikli; sadece kendini değil kentin marka değerini de önemsediğini, bu kentin sosyal, kültürel ve çok farklı alanlarda ekonomik katkı koyma hazırlığı içinde olduğunu öğrendik.

Bursa medyası ile iftarda buluşan Erikli'nin kurmayları bizlerle fikir alış-verişinde bulundu. Bursa için neler yapılabileceğini, yaşam kalitesine nasıl katkı yapabileceklerini düşündüklerini gördük.

Erikli'nin enerjisi, insani ilişkileri ve tabi ki heyecanı tavan yapmış olan Genel Müdürü Serdar Seyhanlı, Pazarlama Direktörü Tolga Ünvan ve arkadaşları, insansızlaşan dağ ilçelerimize kalıcı yatırımlar yapmak için kayda değer bir çalışma başlattıklarını söylediler.

Atacakları adıma, herkesin şapka çıkaracağını dile getirdiler.

***

Köylerini terk eden gençlerin, Erikli'nin sosyal, kültürel projeleri sayesinde doğdukları topraklarda doyacaklarını ifade ettiler.

Onların hayranlık uyandıran bu çabasının karşılık bulmasını umut ediyoruz.

Erikli'nin dünya markası haline gelmesi demek Bursa'nın da tanınması anlamına gelir. Erikli bunu fark etmiş ve kültürden sanata, sosyal hayatın tam da ortasına dokunacak hamleler hazırlığı içinde.

Bursaspor'a verdikleri destekten sonra önümüzdeki günlerde sinema, tiyatro, belki müzik ve özellikle suyunu kullandıkları dağ yöresi insanının yaşam kalitesine yapacakları desteği şimdiden alkışlamaya başlayabiliriz.

Bu enerji ve samimiyetlerinin takipçisi olacağımızı da dip not olarak anımsatmak istiyoruz.

***

CHP'LİLER BURSA MİTİNGİNDE MEMNUN

Bursa'ya ilk gelen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu.

Önce sağın, ardından da AK Parti'nin kalesi olma unvanını elinde bulunduran Bursa, CHP'lileri mutlu etti.

Atatürk Stadı Meydanı'nı dolduran tahmini 30 bin kişi, CHP Bursa teşkilatı açısından ciddi bir kalabalıktı.

Kürsünün üzerinde o kalabalığı gören İnce'de "bu iş tamam" demeyi ihmal etmedi.

Kısacası, CHP'lilerin rüyalarında gördükleri kalabalık, meydanda gerçek oldu.

Bakalım hoşlarına giden Bursa mitinginin yansıması sandıktan nasıl çıkacak, o da 24 Haziran akşamı belli olacak.

***

Büyük seçime 19 gün kaldı.

***

BİR SÖZ

Aziz Yıldırım çok rahat yalan söylüyor, bir Fenerbahçeli olarak üzülüyorum.

Ali Koç

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.