Hava Durumu

Hayati Yazıcı, Necati Şahin'i sordu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2019 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 07:07

31 Mart için geri sayım devam ediyor.

AK Parti Bursa'nın belediye başkan adayları 46 gün boyunca seçmenle sıcak temas sağlayıp, 15 ilçedeki hâkimiyeti korumaya çalışacaklar.

Bu arada...

Geçtiğimiz pazar günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, meclis üyeleriyle ilgili yaşanan tartışmalara nokta koymak ve belediye başkan adaylarıyla görüşmek için Bursa'ya geldi.

İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıya; adaylar, il başkanı, bazı ilçe başkanları, il yöneticileri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.

Toplantıda ayrıca, MKYK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Koncagül, MKYK Üyesi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı M. Burak Altınsoy da yer aldı.

***

Öte yandan...

Yazıcı, Bursa'ya geldiği için kabineden arkadaşı ve yakın dostuFaruk Çelik'i kahve içmek için İl Başkanlığı'na davet etmiş.

Kapalı kapılar ardında neler konuşuldu, hangi mevzular masaya yatırıldı bilinmez ama teşkilatçılık durumuna bakıldığında; Hayati Yazıcı'nın toplantı odasında sorunlara parmak basmaktan öte, sadece toplantıya başkanlık yaptığı akıllara geliyor.

Mesela, Nilüfer'den aday gösterilen, 2014'te de CHP'nin Büyükşehir adayı olan, AK Parti iktidarını ilginç ve sarsıcı açıklamalar yaparak eleştiren, CHP adayı olarak sokaklarda gezerken, hükümete 'Baas Partisi' yakıştırması yapan Necati Şahin'in; yengesini, yeğenini, eniştesini ve gelinini farklı ilçelerden meclis üyesi yazdırması AK Parti Bursa teşkilatlarında homurdanmalara neden oluyormuş.

Bu arada herkes şunu merak ediyor,  Yazıcı Şehreküstü'ndeki il binasında yaptığı toplantıda Necati Şahin'in adaylığı ile ilgili mülahazalarda bulundu mu?

CHP'den hem belediye başkanı hem de vekil olarak aday olup, kaybeden birini neden AK Parti'nin Nilüfer adayı yaptınız dedi mi?

Şimdi bu ahval ve şerait içinde listelere liyakat sahibi kişilerin yazılmaması, akraba, eş ve dostların sıralamalarda yer almaları eğer ortadan kaldırılmazsa, heyecan ve sinerji yakalanmasında sıkıntılar yaşanabilir.

Diğer yandan.

Hayati Yazıcı'nın kısa süreli Bursa ziyaretinin yankıları bir zaman sonra ortaya çıkacaktır.

***

BEGD'DE N. NURİ YAVUZ DÖNEMİ

Geçtiğimiz hafta sonu, Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin olağan genel kurulu gerçekleşti.

Yeni Dönem Gazetesi'nin kıymetlisi kardeşimiz, başarılı gazeteci N. Nuri Yavuz, tek listeyle gidilen seçimde başkanlığa seçildi.

Yavuz'un BEGD'ye renk ve heyecan katacağına, sanayi şehri Bursa'nın ekonomik alanda attığı adımların takipçisi, doğru pencereden bakan analizcisi olacağından eminiz.

Üç yıllık dönem için seçilen Yavuz'un ekibinde şu isimler yer aldı:

Başkan N. Nuri Yavuz, Başkan Yardımcısı Binay Kazan, Genel Sekreter Dursun Eroğlu, Sayman Fatma Demir Altıok. Üyeler: Can Topaktaş, Kenan Kibar, Sercan Uslubaş, Onur Fidansoy ve M. Ali Balkan.

Çiçeği burnunda genç başkanın ve ekibinin yolu açık olsun.

***

BİR SÖZ

Biz doğru bakmaya, doğruyu söylemeye devam edeceğiz.

Ünal Karaman

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.