Hava Durumu

Ekonomik tasarrufa tüm kurumlar uymalı

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2018 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 07:27

Hükümet, yaşanan ekonomik saldırının ardından kamuda haklı olarak tasarrufa gitti.

Örneğin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçenlerde makam araçlarında yapılacak büyük bir tasarruf hamlesi için düğmeye basmıştı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da kamuda yapılacak tasarruflarla ilgili sürekli açıklamalar yapmaya devam ediyor. İsrafın, savurganlığın; gereksiz harcamalar yapılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Erdoğan'ın haklı olarak yapılacak kısıtlamalarla ilgili verdiği talimatlar doğrultusunda ilgili bakanlıklar harekete geçerek, finansal konularda farkındalığın artırılması için çeşitli kesimlere yönelik eğitim ve tanıtım faaliyetleri düzenlemeye başladı. Yurt içi tasarrufların artmasına katkı sağlayan finansal okuryazarlık yaygınlaştırılarak, tasarrufun ciddiyeti anlatılacak.

Kısacası AK Parti iktidarı, tüm kamu kuruluşlarına ve onlardan istekte bulunan dernek, hayır kurumlarına ve akla gelebilecek her cenaha "kusura bakmayın" deneceğini ilan etti.

Dün, derdi Bursa olan, şehrin her alanda kalkınması için elini taşın altına koyan, didinen, belediyelere öneriler, eleştiriler ve projeler getiren MHP Osmangazi Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Cemil Aydın'la kentimizle ilgili mülahazalarda bulunduk.

Konuşma esnasında...

Geçtiğimiz ay İlim Yayma Vakfı'nın Osmangazi Belediyesi'ne cami ve yurt yapımı için yazılı bir ricada bulunduğunu söyledi.

Bunca tasarrufa, bunca önleme rağmen, İlim Yayma'nın yöneticilerinin bu isteklerine anlam veremediğini de dile getirdi.

"Cami yapılacaksa,  Türk milleti bu konuda elini taşın altına koyuyor ve yapıyor"...

"Osmangazi Belediyesi'ni zora sokmanın, ekonomik bir külfetin cenderesinin içine itmenin ne anlamı var?"...

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden dolayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın feryadını İlim Yayma'nın yöneticilerinin duymaması mümkün değil" dedi.

***

Velhasıl,

Vakıf yönetimi "Osmangazi Belediye Başkanlığı'na" diye kaleme aldıkları dilekçede,  belediyenin sınırlarında yer alan mülkiyeti kendilerine ait olan arsaya cami ve yurt yapılmasını istiyorlar.

Hadi normal zamanda olsa belki yerine getirilmesi mümkün olabilen bir mevzu ama şimdi...

El insaf vallahi.

Ahir ömrümde sadece camilere değil, inşaatı devam eden yurtlar, kurslar için de farklı semtlerde bulunan mescitlerin cemaatinden "ne verirsen elinle, oda gider seninle" diyerek yardım topladık.

Yani, benim bildiğim camiyi millet yapar.

Hele böyle bir zamanda, tasarruf tedbirlerinin tavan yaptığı bir süreçte, Osmangazi Belediyesi'ni ve onun Başkanı Mustafa Dündar'ı sıkıntıya sokmak, arı kovanına çomak sokmaktan farksız.

Şimdi yapılması gereken,

İlim Yayma Vakfı'nın bugün Osmangazi meclisinde görüşülecek olan bu önerisinin kabul görmemesidir.

Vakıf yöneticileri ibadethane ve öğrenciler için yapılacak yurtla ilgili müracaat edecekleri adres; Bursalılar ve Türk milletidir.

Her hafta Cuma hutbesinde Diyanet'in maaşlı memurları farklı semtlerde yapılacak olan ibadethaneler için cemaate duyuru yapıyorlar, "Kapının önüne sergi açıldı. Allah rızası için boş geçmeyin aziz cemaat" diyorlar.

Yani MHP'li Cemil Aydın da haklı olarak diyor ki; adres millettir, halktır.

Ekonomik krizin tavan yaptığı şu günlerde Osmangazi Belediyesi'nden böyle bir istekte bulunmak abesle iştigalden başka bir şey olmadığını ifade ediyor.

***

DÖVİZ SAĞLIK HARCAMLARINI SIKINTIYA SOKTU

Dolar ve Euro'da yaşanan artışın ardından piyasada zamla yüzleşmeyen kalmadı.

Şimdi kurda düşüş yaşansa da gelen zamlar geri çekilmiyor.

Kısacası kabak asgari ücretle geçinenin başında patladı.

Dövizde yaşanan sıkıntıdan en çok sağlık alanından faydalananlar yaşıyor.

Tıbbi malzeme alımlarında hastaneler ciddi sorunlarla karşı karşıya.

Yani sağlık sektörü adeta çaresiz kalmış durumda.

Sağlık harcamalarının neredeyse tamamına yakını dövizle yapılıyor. Dolayısıyla kullanılan tıbbi malzemeler ve ilaçların da ham maddelerinin ithal olması, malzeme fiyatlarının artmasına sebebiyet veriyor.

Bu durumda hastalar çok büyük sıkıntılar yaşıyor, tedavileri yarım kalıyor.

Umarız, en kısa zamanda bu sorun ortadan kalkar; hasta ve hasta yakınlarının perişanlığı sona erer.

***

BİR SÖZ

Ağlamak için gözden yaş mı akmalı yüzün gülerken insan ağlayamaz mı?

Victor Hugo

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.