Hava Durumu

Dürdane Nine'ye şefkat eli uzandı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2019 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 06:59

Eksilen, kaybolan, vicdanı yerlerde sürünen, hakkaniyetini yitiren, yanı başında feryat edenleri duymayanların sayısında acayip bir artış var!

Teknoloji çağını yaşarken, verilen görevi yerine getirmeyen, mazeret üretmeyi marifet sayan, insani kodlarını yitirenler, hastanede, postanede, ibadethanede karşımıza çokça çıkıyor!

Yaşanan bu kırılma, devletin en tepesinde oturan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı da acayip şekilde rahatsız ediyor, medeniyet kodlarımıza geri dönülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Geçen hafta gözleri 35 yıldır görmeyen,  doktorların 'kendi kendine bakabilir' raporu verdiği 100 yaşındaki Dürdane Kuran nineyi haber yapmıştım.

Haberin ardından Sosyal Hizmetler ve devletin farklı kurumları harekete geçti.

Ayaklarından sakat, kendisine bakacak dermanı olmayan oğlu Kerim Bey'le (71) birlikte yaşayan Dürdane Teyze,  haberin ardından işleyen devletin mekanizmaları ile karşılaştı.

Bu süre içinde annesine türlü zorluklar içinde bakan küçük oğlu Mümin Bey'le, sürekli irtibatta oldum.

Her gün farklı kurum ve kuruluşlardan gelerek, yardım edeceğini söyleyenlerle evleri dolmuş taşmış.

***

Tabi, haberin çıktığı gün Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Basın Danışmanı Gülşah Cebelli Öncel, belediye olarak Dürdane Nine ve evladıyla ilgilenmek için harekete geçtiklerini söyledi.

İki gün boyunca Gülşah Hanım, rapor işkencesiyle yüz üstü bırakılan aileyle ilgili bana sürekli bilgi verdi. Belediyenin sağlık ve diğer birimlerinin konuyla ilgili yakinen alakadar olduklarını belirtti.

Yatalak annesi ve sakat ağabeyine bakan Mümin Ulukuş'la irtibata geçtiğimde, Osmangazi Belediyesi'nden gelen ekibin annesinin sağlık durumu başta olmak üzere diğer ihtiyaçları için seferber olduklarını anlattı.

Ayak bağı olan, pratik düşünemeyenlerin aksine, "biz varız" diyerek yardıma muhtaç insanların gözyaşlarını silmek, dertlerini ortadan kaldırmak için orta yere fırlayanlar, Dürdane Kuran'ın titreyen sesiyle yaptığı duayı hanelerine yazdırdılar.

İnsanlığı bir kez daha güncelleyen Gülşah Cebbelli Öncel'e gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor; eksik olmayın, eksilmeyin temennisinde bulunuyoruz.

***

GAZETECİ KACURU, MUHTAR ADAYI

Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü'nde görev yaptığı süre içinde kendisini tanımıştım.

Zaman içinde can ve yoldaş birini tanıdığımı fark etmiştim.

Birikimli, entelektüel kişiliği ile haksızlıklar karşısında susmayan, pısırıklaşmayan gazeteci Selahattin Kacuru, ajansta yaşadığı bazı problemler yüzünden memleketi Ağrı'ya geri döndü.

Mesleğe doğduğu şehirde devam etti. Şimdi ise 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde muhtar adayı olduğunu söyledi.

Kacuru, yerel yöneticilerin gözü kulağı olacağını, eksik gedik ne varsa; sadece mahallesi için değil, şehri içinde projeler üretmek için böyle bir adım attığını ifade etti.

Kacuru ayrıca, belediyenin lüzumsuz harcamalarına itiraz edeceğini ve ezberleri bozmak istediğini belirtti.

Muhtarlığın halka en yakın makam olduğunu ifade eden gazeteci dostumuz Kacuru, Ağrı'dan Türkiye'ye örnek olacak işlere imza atmaya hazırlanıyor.

***

BİR SÖZ

Ruhu yalanla beslenen insana, doğru zehir gibi gelir.

Bilal Civelek

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.